Pytam sie ponieważ, szukam ambitnego filmu ze scenami bitew. Potrzebne mi to jest do matury. :) Z góry dzięki za pomoc.

voyter

"Czas Apokalipsy", "Waleczne serce" mocno kmercyjny ale dobr, "Łowca jeleni"(mało scen batalistcznych takich jak w większości filmów wojennych), "Pluton" ( w miarę ambitn) "Foret Gamp" "Zemia niczyje" też nie zadurzo walki ale poruszający ważne problem, "Ścieżki chwały", "Żelazny Krzyż", "Staliningrad". Powodzenia na maturze, mam nadzieję że pomogłem

voyter

W "Bożych skrawkach" bitwy ani na lekarstwo. Ale moim zdaniem film trzeba koniecznie zobaczyć.

voyter

Na gorąco dodałbym jeszcze "Szarżę lekkiej brygady" i "Popioły" i mimo wszystko filmy J. Hoffmana. A może chodzi tylko o obrazy dotyczące ostatnich wojen?

Trickster

Nie, chodzi o sceny batalistyczne w literaturze malertswie i filmie. Musze zzanalizowć sposób ich przedstawienia i znaczenie dla całości dzieła.

voyter

"na zachodzie bez zmian" również na podstawie ksiązki bardzo dobrej, niewiem jak film bo goi nie obejrzałem:) ale kśążka bardzo dobra

voyter

"na zachodzie bez zmian" również na podstawie ksiązki bardzo dobrej, niewiem jak film bo goi nie obejrzałem:) ale kśążka bardzo dobra