Czy uwazacie ze w bajkach typu-Nemo,Ice Age,garfield czy nawet w filmach typu-Asterix i Obelix,RRRrrrr itd... dabing jest najwazniejszy??? mi sie wydaje ze tak dla mnie te filmy bez dabingu bylyby conajmniej beznadziejne chociaz niektore (i tak sa) heh...

pixik

możesz powiedzieć co to jest "Dabing" ??????????

BelaLugosi

pewnie chodzi o dubbing ;)
wg mnie "dabing" nie jest najważniejszy.. to nie on powinien decydować o poziomie filmu bo on nie wnosi wiele tak naprawde.. ale to moja opinia

pixik

hej, chyba przesadzasz, przecież najważniejsza jest fabuła

Boskigrom

ja uważam że dubbing w niektórych filmach a nawet serialach animowanych psuje klimat np Harry Potter z dubbingem beznadzieja, albo serial animowany Batman Przyszłosci ( lektor był lepszy, dodawał serialowi mrocznosci )

Angel_Eyes

najgorsze to są zwykłe filmy z dubbingiem, blee.... aż sie nie chce oglądać

Angel_Eyes

Zgodzę się z Tobą całkowicie. Dubbing to podstawa, jednak w Harrym Potterze zdecydowanie nie był potrzebny (zapsuł tylko film).

pixik

Dla mnie zwykły film z prawdziwymi aktorami będzie najlepszy z napisami lub z lektorem, tylko żeby był jakiś głos odpowiedni. Ale bajek zwykłych lub komputerowych nie wyobrażam sobie, abym obejrzał je bez dubbingu np. Shrek, Nowe szaty króla czy Epoka lodowcowa.

pixik

ok prosze.... "dubbing" no ale przyznajcie czy Gdzie jest Nemo czy tez Epoka lodowcowa mi te baje sie nie podobaly ale "dubbing" byl w nich super... =)

pixik

Aha jeszcze jedno... Mi chodzi tylko po bajki bo nienawidze filow z dubbingiem... beznadzija =(

pixik

Dubbing jest w filmach bardzo ważny, np. w filmie RRRrrr aktorzy wydawali dziwne odgłosy,gdybyśmy musieli czytać jak by to zostało napisane?

Robin3D

Jak mniemam nie musielibyśmy tego czytać, bo to nie jest film niemy... :-/

pixik

Ja nie rozumiem jak można było zdubbingować The Ring w wresji DVD... To jest najzwyczajniej w świecie straszne... zero klimatu :(

pixik

moim zdnaiem dubbin jest jedną z wazniejszych rzeczy w filmie, ale nie oszukujmy się jeśli fabuła jest denna to dubbing tego nie uratuje. pozdrawiam