W 2005 roku prawdopodobnie dotrze do nas kolejna ekranizacja komiksu. Twórcy "Asterixa i Obeliksa" wzięli się za postać Lucky Luke'a- cowboy'a,szeryfa w białym kapeluszu spuszczonym na oczy, czerwonej bandamce naokoło szyi, żóltej koszuli,czarnej kamizelce,granatowych dżinsach i butach z ostrogami. Oczywiście nie zabraknie 4 braci Daltonów. Całość ma być westernem-komediowym. Francuzi przeznaczyli 27 milionów euro na produkcję filmu,czy się opłaci?
To jedna sprawa,a druga związana z tym to wasza opinia na temat ekranizacji komiksów,kreskówek itp. A było ich dużo,wymienię kilka
Spiderman
Batman
Catwoman
Superman
X-men
Asterix i Obeliks
Hulk
Scooby doo
Punisher
Garfield
Fantastic four(jeszcze nie doszło do Polski)
Hellboy
i inne
Oglądałam zaledwie kilka sztuk z wyżej wymienionych tytułów, ale i tak żałuję że tak dużo... Podobał mi się jedynie Batman, jeszcze w miarę przeszedł Spiderman.
Ale: Asterix i Obelix, Garfield, tym bardziej Lucky Luke to po prostu pomyłka. Nie oglądałam LL (no bo jak:)), ale ta postać sama w sobie jest kultowa w komiksie - jak Garfield, Smurfy (+bajka, ale nie film), Kajko i Kokosz, Asterix i Obelix.
Komiks to komiks. Nie ma pomysłów na dobry film więc bierze się komiks który kiedyś się dobrze sprzedawał i robi gówniany film na jego podstawie? dziękuję, postoję.
pozdrawiam
niektóre z nich są bardzo dobre ale nie wszystkie ...podobała mi się druga część asterixa bo byla zrobiona z dużym poczuciem humoru i szacunkiem do orginału,Garfield podobnie jak scooby doo i flinstonowie to jakas pomyłka
ekranizacje marwela sa niektóre dobre niektóre bardzo kiepskie do dobrych zaliczam batmana i spidermana,do złych daredevila i catwoman
Powiem ci,że Daredevil w porównaniu ze Spidermanem 2 chyba lepiej wypada. Hellboy'a niedługo zamierzam obejrzeć,ponoć jedna z lepszych ekranizacji. Batman number 1 z Keatonem i Nicholsonem to naprawdę była dobra produkcja. Superman...stare lata,ale jak na nie to niezły filmik(efektów komputerowych brak,no bo jak)
nie wiem dlaczego ale spider man 2 mi się podobał bardzo,chyba bardziej niz jedynka a słyszałem że hellboy jest niezły to pójdę
Mi nie za bardzo,wypowiadałem się na jego temat wiele razy,m.in. na moim forum o sequelach i prequelach w FILMY. Ale po krótce przedstawie sens- za mało akcji,za dużo zagłębiania się w Mary Jane i miłość do niej oraz wątek śmierci wuja Bena robiącego z tego filmu dramat czy tragedię
mnie ten dramat nie przeszkadzał nawet bardzo mi się podobał bo spider man był taki ludzki a nie rozwala wrogów i stoi na tle flagi
Widzę, że postać Lucky Luke'a a dokładnie jej opis znasz bardzo dobrze:) Mnie ekranizajce komiksów sie podobają, to tak jak by zobaczyc ponowne narodziny tego samego bohatera. W komiksach wyglądają całkiem inaczej niż w filmie i ta "niespodzianka" powoduje, że należało by sie wybrać do kina na taki film. Jak dostychczas nie rozczarowałam się ekranizacją komiksu, no może jedynie Kobieta kot nie przypadła mi do gusty, a za Scooby Doo i Kudłatym to przepadam na całego jak dla mnie są kuuuultowi i nie powtarzalni :)))
Pozdrawiam