Jestem ciekaw dlaczego oglądacie filmy ? Dla aktorów?, rezyserów?, muzyki?, gatunku?, - pewnie po części to wszystko, ale co jest głównym motywem pójścia do Kina lub włączenia TV ?
Fabuła, opinie innych, obsada, gatunek i to coś co mnie ciągnie do kina ale nie wiadomo jak to nazwać po prostu ten zapał na obejrzenie filmu -to mnie ciągnie do kina lub do włączenia TV (pomieszałem :( )
prawdopodobnie dlatego że chcemy zobaczyć cos innego niz mamy na co dzien. a potem to juz wpadamy w trans i ogladamy dla aktorow, rezyserow, opowiadanej historii itp :D
Ja mam zawsze nadzieje na dobrze opowiedziana historie. Lubie, kiedy film gladko wchodzi:) Kiedy wszystko trzyma sie w nim kupy. Lubie zapomniec tez o swojej osobistej rzeczywistosci i zaglebic sie w fikcje. Dobrzy aktorzy sa bardzo mile widziani:)
Dlaczego?Bo lubię się oderwac od rzeczywistosci.Pobyc na moment w innym świecie.Film daje cos niezwykłego.Często pozwala spojrzeć na pewne rzeczy z innej perspektywy.Myslę,ze czasem moze nawet byc swego rodzaju terapią.
Przede wszystkim, żeby odpocząć sobie od rzeczywistości :) Oglądamy cudze problemy, historie, przygody... Wtedy jakoś tak lżej ;) A filmy akcji bardzo speedują, dobrze robią podczas roku szkolnego :P Kto nie lubi wczuć się w osobę głównego bohatera i przenieść się w świat fantazj? ;)