Jaki powinien być według Was dobry aktor? Bo według mnie, dobry aktor to taki, który potrafi zagrać każdą powierzoą mu rolę - od głównej, po epizodową. Potrafi zagrać zarówno zły, jak i dobry charakter, z łatwością wcieli się w każdy typ charakteru, zagra każdą scenę jakiej bedzie się od niego wymagało. Dobry aktor nie gra dla pieniędzy czy sławy. Robi to, bo to jego pasja. Ma czas dla swoich fanów, woda sodowa nie uderza mu do głowy, jest uniwersalny i radzi sobie z każdym tekstem, potrafi współpracować z ludźmi, jest kulturalny. Taki według mnie powinien być dobry aktor. A według Was?

Wilkolaczka

hihi to raczej opis aktora idealnego, troche romantycznie ale z sensem ;). dla mnie dobry aktor nie musi grac dla czystej pasji, niech zarabia i 20 milionow $ za film, byleby nie byly to pieniadze wyrzucone w bloto, a tak niestety najczesciej bywa. prywatny basen i silownia na planie dla wielu 'aktorow' maja wieksze znaczenie niz scenariusz. wydawaloby sie, ze nie ma w tym nic zlego, w koncu traci na tym wylacznie producent. otoz nie, gdyz producent wrzuca w film kolejne 20 milionow na reklame i sciaga tabuny widzow nie podejrzewajacych, ze ich ulubiony (niedawno nagrodzony oskarem na przyklad :P) aktor odstawil najwieksza chale w swojej karierze... czy dobry aktor musi umiec zagrac wszystko? hmm.. tak, ale bez przesady, jezeli ktos gral w dziesieciu dramatach z rzedu, w dodatku dobrze i czuje sie zaszufladkowany, raczej nie powinien przestawiac sie drastycznie na role komediowe, to rzadko wychodzi dobrze, tutaj trzeba z umiarem... wydaje mi sie, ze dobry aktor potrafi takze starannie dobierac role, nie przyjmuje wszystkiego jak leci, zna swoja wartosc i slabe strony... powinien takze miec dystans do wlasnej osoby (jak kazdy :)) - tego na ekranie raczej nie widac, ale jezeli napuszy sie jak paw wobec producenta lub rezysera, przy koncowym montazu bedzie mial przechlapane :D

Nakf

Dla mnie aktor powinien byc dobry w tym co robi :p Takim czlowiekiem jest oczywiscie wg mnie Al Pacino ktory jest niezawodny w tym co robi.