Hello! Czekam na Wasze propozycje najbardziej optymistycznych filmów. Takich, które napełniły Was pozytywą energią i po których chodziliście z ciągłym uśmiechem na ustach. Z mojej strony mogę wymienić "Amelię", "Czekoladę", "Kumpli" czy "Lepiej być nie może".
Polecam "Wonder Boys" ze starzejącym się Douglasem, Frances McDormand, Robertem Downey Jr. i tym... no... Spidermanem..:)) Pozytywny i całkiem zabawny..
Pozytywnie naładiwała mnie heyah (hahaha) a tak wogóle shrek i i film z niedawnego dziecinństwa (bo uważam, że wszyscy jesteśmy po części dziećmi) dziewczyny chłopaki
"Cudowni chłopcy" rzeczywiście pasują, filmik jest extra. Zgadzam się też co do "Shreka". "Fanfana" jeszcze nie widziałem. "Big Fish" niestety również, ale bardo chcę obejrzeć. WIĘCEJ PROPOZYCJI?
"Fanfan" jest bardzo prosty, ale po nim miałam naprawdę odloty. Tak miło popatrzeć na takie przygody ;) Dodam jeszcze:
- Asterix i Obelix - Misja Kleopatra - to poprawi humor chyba zawsze
- Don Juan DeMarco
- Indiana Jones - zawsze można uwierzyć, że wszystko jest możliwe :P
- Małe kobietki - bardzo ciepły filmik
Aaa i wiem co jeszcze - jeśli lubisz Audrey tatou to może "Bóg jest wielki a ja malutka" ? Co prawda film ogólnie nie określa się jako bardzo dobry ale mnie się tam podobał. BYł taki kameralny i momentami śmieszny. A Audrey i jej anielska mina potrafią zawsze humor poprawić.
Może jeszcze francuska komedia - "Plotka" :D
"Asterix i Obelix - Misja Kleopatra" oglądałem już kilka razy i rzeczywiście poprawia humor:) "Don Juan DeMarco" ze świetnymi Brando i Deppem wprawiają w taki miłosny nastrój:) A "Indianę" można oglądać i oglądać, chociaż chodziło mi raczej o inne filmy. Ale uznam Ci to:) "Małych kobietek" nie widziałem. "Bóg jest wielki, a ja malutka" mam ale jeszcze nie obejrzałem. Ale w takim razie rzucę na to okiem:)
Pozdrawiam
Wiem wiem, chodzi o takie wlaśnie bardziej "Czekoladowe: filmy (fajnie to brzmi). Jednak te jakoś tak do głowy mi przychodzą...Indiana jest boski :D Poza tym, może i za stara na to jestem, ale niech mówią co chcą - bajki Disney'a potrafią wprowadzić mnie w magiczny nastrój i błogi stan.
No Indiana można oglądać i oglądać.....A Big Fish naprawde warto! POLECAM POLECAM!!!
p.s. juz niedlugo premiera"GW epizod 3" fajnie:-)