Lubie fantasy i fantastyke. Oczywiście standardowo "Harry Potter" i "Władca pierścieni". Anime, np. "Dragon Ball", "Ewangelion" , "Łowcy dusz", "Magiczni wojownicy". "Piraci z Karaibów" też sa wspaniali.
No i wiele innych filmów. Prosze polećcie mi jakieś mniej znane i wypowiadajcie sie na te tematy. Pozdrawiam.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Pola_

Naprawdę mało znana jest książka fantasy, pt.: "Zaklinacz Cieni" ("Shadowmancer";), a szkoda, bo została napisana przez Polaka, a ogromnnym zainteresowaniem cieszy się w... Anglii!
Pierwszy od lat rywal Harry'ego Pottera,
Książka, która na stałe rozdzieliła na listach bestsellerów kolejne tomy Harry'ego Pottera,
Książka, która od miesięcy utrzymuje na nich 2 miejsce, tuż po najnowszym tomie Joan Rowling,
Książka, o której się pisze i mówi! =P

A o to opis:
Nikt w wiosce nie wie, że wielebny Obadiah Demurral to wielki czarnoksiężnik. Opętany żądzą władzy nad światem zawiera potajemnie szatański pakt z siłami ciemności. Tylko pewien chłopiec zna prawdziwe oblicze pastora. I tylko on wraz ze swymi przyjaciółmi może przeszkodzić mu w zdobyciu magicznych przedmiotów, które zapewniają boską moc. Najpierw jednak musi zmierzyć się z demonami, ludźmi, którzy nie są ludźmi, a wreszcie kimś stokroć potężniejszym niż Zaklinacz Cieni...

Autor: Graham P. Taylor.

Pozdrawiam! i polecam!

Pola_

Naprawdę mało znana jest książka fantasy, pt.: "Zaklinacz Cieni" ("Shadowmancer";), a szkoda, bo została napisana przez Polaka, a ogromnnym zainteresowaniem cieszy się w... Anglii!
Pierwszy od lat rywal Harry'ego Pottera,
Książka, która na stałe rozdzieliła na listach bestsellerów kolejne tomy Harry'ego Pottera,
Książka, która od miesięcy utrzymuje na nich 2 miejsce, tuż po najnowszym tomie Joan Rowling,
Książka, o której się pisze i mówi! =P

A o to opis:
Nikt w wiosce nie wie, że wielebny Obadiah Demurral to wielki czarnoksiężnik. Opętany żądzą władzy nad światem zawiera potajemnie szatański pakt z siłami ciemności. Tylko pewien chłopiec zna prawdziwe oblicze pastora. I tylko on wraz ze swymi przyjaciółmi może przeszkodzić mu w zdobyciu magicznych przedmiotów, które zapewniają boską moc. Najpierw jednak musi zmierzyć się z demonami, ludźmi, którzy nie są ludźmi, a wreszcie kimś stokroć potężniejszym niż Zaklinacz Cieni...

Autor: Graham P. Taylor.

Pozdrawiam! i polecam!

freepick

czytałam i całkiem mi się podobało ;)

Pola_

Jeżeli fantastyka to przede wszystkim http://excalibur.filmweb.pl/

Pola_

nie wiem czy można ten film zaszuflatkować gdziekolwiek ale gorąco polecam. Mówię o filmie "Pi". Ja odbieram go w zupełności jako film fantastyczny, chociaż nie mamy okazji spotkać żadnego elfa:>. Opowiada on o tym jak młody żyd próbuje wymyślić wzór na przewidywanie notowań na giełdzie. Ta prosta historia ma bardzo głeboki potencjał dla osoby obdarzoną wyobraźnią

Pola_

Mi spodobała sie książka pt."Orkowie: strażnicy błyskawic"-Stana
Nichols'a. Naprawdę jest świetna prawie non stop orkowie walczą z jakimiś potworkami a gdy akcja zwalnia treść wcale nie staje sie nudna. Warto ją skubnąć. Sam przeczytałem ją w 1 noc :D