Poszukuje filmow wojennych o tematyce II wojny swiatowej obojetnie czy to produkcja amerykanska czy europejska

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
spong

"Man behind the sun" i "Laboratorium diabła". Tych filmów nie zapomnisz.

robert_28

"Szeregowiec Ryan"-tego filmu też nie zapomnisz.

spong

Proponuje wejśc na imdb i wpisac w wyszukiwarce jako słowo kluczowe: second world war.Wyświetli się pokaźna lista zapewne:) A z takich najnowszych filmów o 2 wojnie to polecam dwa dzieła Clinta Eastwooda : "Sztandar chwały" i "listy z Iwo Jimy".

przemo663

A ja proponuję używać wyszukiwarek, po to one są i nie zaśmiecać forum po raz kolejny tym samym tematem. Było już takich dziesiątki, a o to link: http://www.filmweb.pl/topic/555633/3.+Najlepsze+filmy+wojenne+Waszym+zdaniem++%2 1.html

do pierwszego, który mi się wyświetlił po wpisaniu w wyszukiwarkę: NAJLEPSZE FILMY WOJENNE.

Proste? Proste.

spong

crank nie interesują mnie NAJLEPSZE FILMY WOJENNE tylko o tematyce II wojny światowej a to jest róznica

proste ? proste

spong

Kompania Braci - zapewniam, że po tym historię ofensywy aliantów będziesz miał w małym palcu.

spong

Arytmetyka Diabła, Katyń, Jak rozpentałem drugą wijne swiatową, Pearl Harbor...

kalewra

Nie, no rzeczywiście w temacie, do którego link Ci podałem nie znajdziesz filmów, które spełniają Twoje kryteria. Po to trzeba zakładać kolejny temat. Ehh...

Widać, jednak to nie jest takie proste.

Co do filmów, skoro już tu piszę, to polecam "Kompanie Braci"- rewelacja, "Szeregowca Rayana" hmm... "Wróg u Bram" też może być.