Poszukuje filmow ktore przedstawiaja brutalne i okrutne masakry i tortury ludzi. Teksansie masakry to juz zna kazdy. Najlepiej zeby tez byly to filmy oparte na prawdziwych wydarzeniach. Moga byc to nawet dokumentalne.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
YOUR_FAVOURITE_UNCLE

Najlepiej poszukaj mówiących o obozach koncentracyjnych, to chyba najlepsze filmy stworzone na faktach.

sylwia_86

ok dzieki, mam nadzieje, ze cos znajde ;]

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

No nie wiem, może dokumentalny "Against The Odds"? - jest on o polskim ruchu oporu w obozach zagłady, jak w ekstremalnych warunkach bronili się itp. pewnie masakry tam nie ma, ale szczerze mówiąc słabe mam pojęcie o dokumentalnych filmach. Z tego co wiem, zagraniczne filmy raczej słabo ukazują co się działo w obozach, radzę więc poszukać nieco bliżej pozdrawiam.

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

Spróbuj obejrzeć Man Behind The Sun. Powinno zaspokoić Twoje oczekiwania :)

PaczEgg

Oczywiście wszystkie części Piły, Hostel, Teksańska masakra piłą mechaniczną (prequel także), jak znajdę to podam więcej...

Mogą być jeszcze takie, co niecały film jest poświęcony takim rzeczom?
Czyli fragmenty, urywki...?

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

w mojej wypozyczalni dvd jest kaseta vhs z filmem japońskim/ nie znam tytułu/ dozwolony od 21 lat o ekspermymentach na ludziach dokonywanych przez japończyków w czasie 2 woj.ś, jak chcesz to jakoś go załatwię GG 632992

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

ten film to chyba/jak doczytałem na filmweb/ Laboratorium Diabła

wlodek1001

shogun's sadism

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

Jeżeli interesują cię tego rodzaju filmy to zajrzyj na blog użytkownika Man Behind The Sun

Gordon

august underground mordum
necrophagia - Through Eyes Of The Dead
to jest rzeź

użytkownik usunięty
phil_anselmo

Martwica mózgu, zły smak, martwe zło, Zombie pożeracze mięsa:D

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

Wolf Creek (oparty o prawdziwe wydarzenia) Australia 2005
http://www.filmweb.pl/Wolf+Creek+2005+o+filmie,Film,id=170036

Hostel (fikcja) USA 2005 rok
http://hostel.filmweb.pl/

Seuseung-ui eunhye (My Teacher) (także fikcja) Korea Południowa 2006
http://www.filmweb.pl/Seuseung-ui+eunhye+2006+o+filmie,Film,id=343209

Kalwaria (fikcja) Belgia/Luksemburg/Francja 2004
http://www.filmweb.pl/Seuseung-ui+eunhye+2006+o+filmie,Film,id=343209

Krwawa masakra w Hollywood (USA) 2004
http://www.filmweb.pl/Krwawa+masakra+w+Hollywood+2004+o+filmie,Film,id=118688

No i wiadomo - wszystkie części Piły i Teksańskiej masakry.

Anihilator

Bardzo wam wszystkim dziekuje! Jesli chodzi o "Krwawa masakre w Hollywood" to raczej nie o takie "cos" mi chodzilo ;P Bo to jakos w ogole nie rusza... "Kalwaria" duzo lepszy film, "Hostel" mocny, lecz przereklamowany, "Wolf Creek" dobry!

dziekuje ;)

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

Zajrzyj na mojego bloga najlepiej:)))

Ale generalnie wszystku z nastepujacych podgatunkow powinno cie usatysfakcjonowac:

- wloskie kino kanibalistyczne
- filmy o obozach koncentracyjnych, tzw 'nazi-exploiation' (tez glownie wloskie)
- filmy z Hong Kongu III kategorii (przede wszystkim oparta na faktach seria Man Behind The Sun i filmy o seryjnych mordercach, czesto oparte na faktach)
- japonskie filmy gore i pinku
- wszystkie filmy Mondo

itd...

Na poczatek mozesz sprobowac tych tytulow:
Man Behind The Sun 1 i 2 (Laboratory Of The Devil)
Shogun's Sadism (wersja z 1976)
Salo
Cannibal Holocaust
Cannibal Ferox
The Untold Story (Nieopowiedziana historia)
Kaligula
Murder Set Pieces
Ilsa, wilczyca SS
Original Faces Of Death

Slabsze, ale wybitnie krwawe i porypane:

Guinea Pig 1 i 2
August Underground i August Underground's Mordum
Niku Daruma

Mnostwo jest takich filmow, pozdrawiam:)

Man_Behind_The_Sun

Dokłądnie! Cannibal Holocaust [1980] to pozycja obowiązkowa. Mi się jeszcze podobał Emanuelle And The Last Cannibals (gore erotyczny) :)

użytkownik usunięty
piotrek999

Najbardziej polecam japońską serię "Guinea Pig", zwłaszcza pierwszą część, to naprawdę chore kino. Film ten był często mylony ze snuff movie i stał się sławny za sprawą Charliego Sheena, który po obejrzeniu wysłał kopie do FBI myśląc, że ma doczynienia właśnie ze snuff... Tylko dla ludzi o mocnych nerwach, ja omało się nie zrzygałem w czasie oglądania.

3 najmocniejsze filmy o kanibalach to po kolei:
'Cannibal Holocaust' 1980
'Cannibal Ferox' 1981
'Last Cannibal World' 1977

Co do 'Emanuelle And Last Cannibals' to powiem szczerze, ze jak dla mnie to najslabszy przedstawiciel gatunku (z tych co ogladalem). W zasadzie to erotyk z paroma ledwie scenami gore. Dalem mu 5/10 choc i to chyba naciagane z 'sentymentu do gatunku'...

Man_Behind_The_Sun

Emanuelle And Last Cannibals jeśli chodzi o gore faktycznie do najlepszych nie należy ale nie o to tu chodzi ;)
ja daje 7/10 z sentymentu do Emanuelle :D

piotrek999

Ogladales 'Emanuelle In America'? Dosyc paskudny film, chyba najlepszy z tej 'kultowej' serii:)

Man_Behind_The_Sun

"Helter Skelter"

Nie tak mocny jak te, które już Ci tu polecono, ale też się nadaje do tego tematu.

YOUR_FAVOURITE_UNCLE

no widze ze fajne filmy powymieniali Tobie.. faktycznie o kanibalach najpierw jest Holocaust a potem Ferox.. z takich walniętych jest jeszcze SS experiment camp ;) generalnie tematyka obozowa jest powalona.. wszystkie cześci Man Behind The Sun bym polecił.. nie tylko 1 i 2.. ale i 3 i 4 ;) kazda na swój klimat.. każda miażdży psychike.. szczerze.. ciężko mi gorsze i bardziej przejmujące filmy na podstawie dokumentalnej znaleść niż ta seria.. bo GP co ktoś tam wymieniał to głupkowata seria gore.. niby oblesne ale masz świadomość ze to fikcja.. to samo filmy o Auguście.. ostatnio w 2007 roku wyszła 3 ostatnia część :D (1-underground's, 2-mordum) a trzecia Penance.. naprawde niezła :D jesli lubisz filmy o psycholkach... hmmm ktoś tam polecił Helter Skelter.. no niby niezły ale cała masa filmów np o Zodiacu (również te nowe z 2006 i 2007) sa fajne i na faktach!! do tego dochodzi green river killer, kuba rozpruwacz i inne polecam wpisać w googlach "serial killers" naprawde mnóstwo filmów znajdziesz w tej tematyce.. do tego jeszcze filmy nowe o kanibalach.. będący w drodze Kannibal Holocaust 2008 i 2009 :D ponadto niemieckie na motywach głośnej sprawy w niemczech.. "dahmer" (czy jakos tak) cannibal 2005 oraz w 2006 też remake tego wyszeł.. a dokładnie sequel.. jeden pokazywał samą śmierć dokładnie.. a drugi na psychologii sie skupiał.. a śmierć na końcu nastapiła.. oba filmy powalone i bardzo mięsiste.. pozdrawiam!! ;]

-nadal uważam że MBTSun najbardziej może zryć psyche.. i Kannibal Holocaust..

-aaaaaaaa z nowości to jeszcze pod koniec filmu FreakShow jest niezła scena.. przez co film zakazali w 43 krajach... sam sprawdź ;) (to remake "The Freaks" z lat 70 a może i starszego nie pamietam oba widziałem :p)

-śmieszy mnie że ktoś dodaje do filmów tego pokroju piły martwice mózgu itd :D.. no niby to fajnie sie oglada.. ale to nie to samo.. :D choć jak najbardziej gore to to jest ;) ale bardziej komercyjne jak powalone..

-z poslkich to obróbka skrawaniem... straszne gówno.. ale na tym przykładzie możesz zobaczyc jak sie nie kreci filmów gdzie indziej tylko w polsce <lol2>... straszny shit!! :P

-z filmów mondo polecił bym perełki w stylu "muzan E" "visitor Q"... "red room" no niech wam bedzie ta "świnka morska" :P warto przy tym wspomnieć o niepisanej kontynuacji serii.. "Lucky sky diamond" który niezaliczany do serii oficjalnie ale ma wiele cech wspólnych... długość... śmiertelnośc bohaterów i gore.. najbardziej lubie "flowers of flesh and blood"

-fajne sceny mamy też w bunshinbansama, i honduari mizuno soko kara ale to juz inna bajka.. poprostu lubie ten klimacik :D

-z dokumentów to faces of death oraz faces of gore.. do tego to co znajdziesz na snuffx.com, orgish.com i rotten.com.. wszystko na własna odpowiedzialnośc ;) ja te strony omijam z daleka.. tak damo jak te dokumenty... widziałem kawałek FOGore i mi starczy... nie tyle że mnie obrzydziło czy przestraszyło.. udezyło mnie materialne podejście do zwłok.. pozatym ludzie są tam tak zmasakrowani.. że równiedobrze mógłbys iść do mięsnego.. i nad miesem płakać.. a wiec no poprostu sieczka... coś czerwonego ale czesto nie widac co to nawet było.. jak dla mnie powinni zakazac takich filmów na cacy!!...

-sa również medyczne filmy (dla studentów medycyny) przedstawiające sekce zwłok.. (nie mówie bynajmniej o krótkometrażowym filmie "alien autopsy" :P fimie zrobionym żekomo w nasa gdzie w 30 min obrobili krok po kroku kosmite na części pierwsze :D.. choc realizm niezły.. a jak cos polecam początek piły 4 gdzie tez masz sekcje też realistycznie zrobioną..

generalnie Cie pociesze.. filmów o psycholach jest mnóstwo.. o kanibalach też.. o seryjnych mordercach... ehhhh :) no i mondo zalewa świat.. zawsze coś dla siebie znajdziesz ;]

bestia666azazyl

no zapomniałbym... nieco dziecinny ale "ichi the killer" jest fajna scena z polewania olejam człowieka.. i nakłuwania igłami wieszanie na hakach... o prosze zszedłem na taka tematyke i mam kolejną pozycję :) 13 odcinek pierwszej serii master of horror "imprint" (piętno) pokazywał dajne sceny tortur przy uzyciu igieł.. jak dla mnie najlepszy odcinek tej serii (no jeszcze "cigarete burns" mu może dorównać :D)