Resident Evil, Tomb Raider, w tej chwili powstają Doom, Alone in the Dark, Half Life.
Jak myślicie - jak dobre są lub będą te filmy?
Czy w ogóle powinny powstawać?

mobi_m

Kiedyś byłem zdecydowanie za powstawaniem takich filmów, ale od tamtego czasu do teraz nie powstał chyba, ani jeden dobry film na podstawie gry, i jeśli ktoś miałby podejmować się realizacji takich filmów, to najlepiej jakiś sprawdzony reżyser. Zdaję sobie sprawę że takie tytuły jak Doom, Alone in the Dark czy Half life "brzmią" bardzo ciekawie, ale w przypadku filmów nie spodziewałbym się po nich czegoś dobrego, mam nadzieję że przynajmniej jeden z tych tytułów mile mnie zaskoczy. Jak dotąd to chyba najbardziej zawiodłem sie na Residencie...

mobi_m

Czesc Mobi nic nieslyszalem o filmie Half-Life jesli masz jakies informacje to napisz cokolwiek bede wdzieczny. Ale jesli bedzie taki film to mysle ze moze byc swietny. Mysle ze oczywiscie ze powinny powstawac choc niewszystkie beda dobre mam mieszane uczucia co do dooma bo mysle ze niebedzie zbyt dobry. Słyszalem tez ze robia Silent Hill a to mysle ze bedzie swietny film.
Pozdrawiam

madcap

O filmach Half Life i Silent Hill wiem tylko tyle, że autorzy tych gier chcą, aby powstały i szukają twórców, którzy mają je zrobić.
Ale wg. mnie lepiej nie spodziewać się po nich zbyt wiele - jak na razie filmy tego typu nie wychodziły zbyt dobrze (przynajmniej ja tak sądzę).

mobi_m

Czy planują zekranizować Hitmana (szczególnie 2-gą część) ;-D

tombig

Czesc
Narazie w planach jest prosukcja pierwszej czesci e ktorej moze wystapic Christian Bale, ale jak film odniesie sukces to napewno zrobia nastepne czesci.
Pozdrawiam

madcap

a co myślicie o piątym elemencie?czy najpierw był film czy gra?