Witam, szukam filmu, w którym gdzieś na samym końcu następuje śmierć pewnej osoby, która potem odradza się jeszcze raz. Nie jestem pewna jak to wszystko dokładnie wyglądało, bo oglądałam to naprawdę baaardzo dawno temu i nie mogę sobie zbyt wiele przypomnieć :( A jednak męczy mnie ten film od paru lat i chciałabym wreszcie móc poznać jego tytuł.

Co wiem: na pewno była tam jedną z głównych bohaterów kobieta. Możliwe, że ta osoba, która umarła i miała się jeszcze raz narodzić - urodziła się później jako jej dziecko. Ale możliwe też, że to właśnie ta kobieta umarła...? Nie za dobrze to pamiętam :P Wiem, że istnieje tam ten motyw powrotu na ziemię jeszcze raz.

Szukałam długo, nic nie znalazłam. Jednakże, dzisiaj przypadkowo natrafiłam na komentarz na innym forum, mówiący o filmie, gdzie "facet śpieszył się do ukochanej (która była w ciąży) został potrącony przez autobus trafił do nieba i tam mógł zdecydować kim ma być w następnym wcieleniu (wybierał płeć, kolor skóry itp.) i zdecydował, że urodzi się jak dziecko ukochanej." To by się mogło zgadzać. I jeszcze dodał, że to film chyba z lat 90. (też by się zgadzało). Niestety nie podał tytułu (wydaję mi się, że sam nie pamiętał :P). Chciałabym sprawdzić czy to ten film, który męczy mnie od lat. Może ktoś coś kojarzy?

Natomiast jeśli nie, to może jesteście w stanie polecić jakieś inne ciekawe filmy o tematyce reinkarnacji? :)

użytkownik usunięty
kasaja96

Może to? http://www.filmweb.pl/film/Narodziny-2004-95814

Szukając już wcześniej natknęłam się na ten film i to nie jest niestety on :)

użytkownik usunięty
kasaja96

Inny film o reinkarnacji: Switch: trudno być kobietą

użytkownik usunięty

Źródło, Dwoje we mnie, Niebiosa mogą poczekać, Umrzeć powtórnie, Mały Budda, Audrey Rose

Niektóre z tych widziałam, kilka chyba obejrzę :) Mimo, że żaden nie jest tym poszukiwanym przeze mnie to i tak bardzo dziękuję :)

kasaja96

„Wszystko jest możliwe "(1989)?
http://www.filmweb.pl/film/Wszystko+jest+mo%C5%BCliwe-1989-4504

kasaja96

Odwiedź mnie we śnie