Które filmy romantyczne (romanse, dramaty, komedie romantyczne, anime) podobały Wam się najbardziej i dlaczego?
Zaproponujcie mi jakieś tytuły, bo mam ochotę na obejrzenie czegoś romantycznego, a jakoś nie bardzo mogę się zdecydować ;)
Ja osoboscie polecam "The Wedding Singer" ( "Od wesela do wesela"). Komedia romantyczna utrzymana w stylu lat 80-tych. Swietna muzyka. Jak pierwszy raz zobaczylam ten film od razu go polubilam. Naprawde fajna. A tak poza tym, to polecam tez "Notting Hill". Jesli przyjdzie mi cos jeszcze do glowy to dam znac. :)
Moi faworyci: Szkoła Uczuć, List w Butelce, Miasto aniołów, Miłość w Nowym Jorku czyli typowe melodramaty. Z komedi romantycznych polecam filmy z Meg Ryan np. Masz wiadomość, Francuski pocałunek, Kiedy Harry pozanła Sally
Tak,zdecydowanie opowiadam się za Miastem Aniołów i Notting Hill:)To,jeśli chodzi o komedie bądź melodramaty...nad dobrym dramatem się zastanowię=)Choć ostatnio-podobał mi się film Monster..zrobił na mnie wrażenie..pozdro_
Niby lubię komedie romantyczne, ale tylko od czasu do czasu :) Ostatnio oglądałam "Kate i Leopold" i przyznam, że mi się bardzo podobało :)
moim zdaniem najlepszymi filmami romantycznymi są:
1. szkoła uczuć
2. rejs w nieznane
3. Kate i Leopold
4. zakochana złośnica
5. cała ona
6. tam gdzie ty
no i tak dalej :-P