Na ktore lata przypadly najlepsze pordukcje filmowe??????? Dla mnie sa to lata 90-siąte, a jak wy sadzicie?????

QQQQQQQQQQQ

No lata dziewiedziesiate obfituja w znakomite komedie rodzinne... Pozdro.

fan_Brada_Pitta

Podobnie uwazam, ale i rok 2000-2002 to duzy rozwój techniki efektów spec. w filmach :]

Mam jeszcze pytanie... Oglądał ktoś Ostrą Jazde 2 (euro trip)? Jak tak to opiszcie mi ją, bo nei wiem czy warto zassać ją z net'u, z góry Dzięki!

QQQQQQQQQQQ

drug polowa '70!!! szczegolnie filmy przygodowe i poczatki s-f!!!

1hero2

Zdecydowanie lata 80-90. A tak btw. Euro Trip to nie jest Ostra Jazda 2 - LOL

Kolbe

Zapomniałem uzasadnienia :D
Lata 80 to rozkwit horrorów spod znaku gore - Mam tutaj na myśli Piątki 13-tego czy Halloween(chociaż pierwsza część to koniec lat 70). To w tych latach narodził się Freddy Kruger czy Pinhead.
Lata 90 głównie ze względu na takie klejnoty jak : Drabina Jakubowa czy Siedem. Jest tego dużo i nie ma sensu wymieniać tych wszystkich tytułów. To dla mnie ogólnie najlepszy okres dla kina.

1hero2

heh... poczatki s-f w latach 70tych? gdyby odrzucic podroz na ksiezyc, metropolis, odyseje, pomarancze, fahrenheita i jeszcze kilkanascie innych to moze i tak :P... historie kina znac trzeba :)

najwazniejsza dekada byly chyba lata 70te, zwlaszcza w kinie amerykanskim, wtedy nastapil wysyp znakomitych rezyserow i aktorow, hollywood odwrocilo sie od pompatycznych megaprodukcji ku kinu bardziej wyrafinowanemu. i walka o oscary byla wtedy wyrownana jak nigdy ;)

QQQQQQQQQQQ

Czesc!!!!!!!!!!!
Dla mnie to lata 60 i 70 i moze 80!!!!!!!!!!!!
Uwielbiam stare filmy, produkcje z tamtych lat i aktorow!!!!!!!!
Moze byly troche starodawne no i technika byla do tylu no ale sa suupperrrr!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pozdrawiam serdecznie i do uslyszenia!!!!