Ktróra seria filmów jest waszym zdaniem lepsza " Koszmar z ulicy wiązów" czy "Piatek 13-tego"

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
k4c5er

Według mnie - koszmar z ulicy wiązów. pierwszą część obejrząłam w wieku siedmiu lat. potem freddy śnił mi się po nocach i budziłam się z krzykiem. ah, wsapaniale przeżycia się wiążą z tym filmem, przynajmniej dla mnie. a piątek 13-tego... hm, też niezłe, ale nie powala.

k4c5er

Zdecydowanie "Koszmar z ulicy wiązów", ale też nie wszystkie części, bo niektóre to już takie ewidentne bicie kasy na tytule.
Natomiast "Piątek 13-tego".... ja uważam że to jest straszne dno, tandeta i prymitywność w najgorszych tych słów znaczeniach. Ale to jest tylko moje zdanie... :)

dreamer

Koszmar skonczyl sie na czesci 4 a piatek na 2 i tyle jesli chodzi o te filmy .

k4c5er

Według mnie Koszmar.Obejrzałem go niedawno ponieważ mam dopiero 14 lat ale zrobił na mnie ogromne wrażenie.Nie wzbudził we mnie jakiegoś lęku ale trzymał cały czas w napięciu,Widziałem tylko 5 Części ale naprawdę polecam...

k4c5er

Powiem tak jak dla mnie remis, bo po pierwsze obydwa dzieła są sreiami więc po 2 odcinku pomysł sie kończy, a wszystko po to by zbić na następnych kase. Po drugie w obydwu przypadkach najlepsze były 1 części. Koszmar miał ciekawą fabułę i fajnie ogladało sie w nim Johnnego Deppa. Piątek 13-ego miał niezapomniany klimat, który mnie porwał w tym filmie, a pozostałe cześći są już słabe

k4c5er

Mnie dławi histeria wywołana "Koszmarem wtórnych wątków".