jakie są wasze opinie na temat 2 części kultowego anime

mizu

Widać, że nikt z forumowiczów jeszcze tego nie ściągnął i nie obejrzał. Ja mam kinów ke po japońsku ale napisy nie pasują. Jak będę miał dvdripa to się wypowiem. Tak jak pierwsz część do kin to naszych pewnie nie wejdzie, choć po obecnosci tego filmu na festiwalu w Cannes miałem nadzieje. Napisałem dwa maile do Monolith films (dystrybuowali Avalon kręcony oczywiście w Polsce, więc z Mamoru Oshii muszą mieć kontakt), niestety maile mi zwróciło tak jakby ten adres mailowy podany na stronie nie istniał. No cóż viva la piractwo.

Deterministic

Pierwsza część powstała w 1995 roku, prawie dziesięć lat temu, w międzyczasie wyświetlano przecież u nas dwa filmy animowane made in Japan - Księżniczka Mononoke i Spirited Away, pierwsze z opóźnieniem ok. trzyletnim, drugie prawie dwuletnim. Także cierpliwośći :) Ponadto Oshii po Avalonie trochę w Polsce chyba jest znany, a Cannes to tez nie byle co, szanse wg mnie są spore.

użytkownik usunięty
mizu

GIST 2 jest już do dostania na DVD z angielskimi napisami w... Chinach. Jestem akurat tutaj i w niedzielę mam zamiar nabyć LEGALNĄ kopię. Wtedy będę mógł się wypowiedzieć.

Hehehehehe! Też jeszcze tego nie widziałem...trzeba będzie z netu zassać!!!!!!!!