szczęsliwee dzewo przyjaciuł to moje ulubione filmiki bo to raczej niesą bajeczki dla dzieci....czasem jak to ogladam to nie wiem czy sie smiac czy plakac ......te wierzaki są yakie sweeeet ze aż mi ich zal ale zazwyczaj gdy giną tak dyrastycznie to sie śmieje....
Kiedyś kolega poczęstował mnie paroma odcinkami - i cóż, takie zabawnę historyjki zwięrzątek z pełnej śczęśliwości krainy, na co dzień borykającymi sie z jakże prozaicznymi problemami np: jak zastąpić głowe uśmierconej koleżanki orzechem laskowym tak aby mama się nie połapała co i jak albo gościu który nie opacznie zawisł na żyłce od oka, i próbuje się na niej mozolnie podciągnąć. Moim faworytem był weteran z vietnamu dla którego koszmar wojny nigdy się nie skończył :-)
gites są te filmiki :] ja tam bardzo je lubie i bardzo wspolczuje glownym bohaterom, ale nic nie poradze, ze wlasnie te makabryczne scenki sa takie fajne!! :)
Wszyscy uwielbiają te serie bo poza drastycznością jest tam coś jeszcze
jakiś magiczny absudr... historyjki są ładne bajeczne kolorowe i wymyślne - zwykle zaczyna się od czegoś błahego, np. koszenie trawnika albo zabawa piłką.
Moim faworytem jest ŁOŚ jego mina, która wyraża głupią beztroskość jest poprostu jednoznaczna i śmieszy w każdej sytuacji.
ŁOŚ JEEEEEE
tak tak łoś wymiata bo zawsze on spowoduje jakąś masakrę...:) Miałam kiedyś kilka odcinków, kiedy pierwszy raz włączyłam ową serię, byłam zdziwiona. Odcinek zatytuowany "Wyścig" powalił mnie z krzesła. Bajki są ukazane w paradoksalne zestawianie drastyczności i komizmu zarazem, iż nie czujemy wyrzutów sumienia nabijając się z nieszczęścia małych, rysunkowych zwierzątek:)
mój pierwszy fimik jaki widziałam to był ten z mrówkojdem jak on wsadził język to mrowiska a te mrówki go torturowały....dziurawiły,lały cytryną itd.
no i ta muza na poczatku ;)
Łoś powala... Jednym z najlepszych odcinków, perzynajmniej według mnie, jest ten, z jaskiniowcem... :D
Aha, co do założyciela tematu - przyjaciół piszemy przez 'ó'* :)
Hehehe... myślałem że tylko ja jestem jakiś inny że mnie te bakji tak strasznie bawią :) Na każdy nowy odcinek czekam z większą niecierpliwością niż na GW III :P
Ja też uważam że Łoś rulez!!!!!
Moje ulubione odcinki to jak sobie jeden wbija lizaka w oko (mistrzostwo świata) a drugi to tez z wielorybem :)
A jakie są wsze ulubione odcinki??
Pzdr