Co sądzicie o Pile??
Moim zdaniem trosze bezsensu ze aż tyle jest tych części powinni skończyć to już. Na Pile III i problem z głowy a nie ciągną to.

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
miki06

Taki film w ogóle nie powinien powstać. Ja widziałam tylko zajawki i na więcej nigdy nie miałam ochoty. Straszliwie też mnie dziwi popularność tej serii, szczególnie wśród 13-latków i nieco starszych: kim oni zostaną w przyszłości? Socjopatami?... Brrrr...

Sanjuro

Miałem podobnie, zacząłem oglądać pierwszą cześć i straciłem wiarę w kino :P Miejmy nadzieję, że ludzie pójdą po rozum i przestaną takie chore filmy kręcić.

Keodred

Zgodzę się tylko z tym, że nie powinni tego ciągnąć dalej. Moim zdaniem, powinni to zakończyć na 2 części, bo 3 już była beznadziejna. Jeśli chodzi o 1 i 2 to uważam, że są to bardzo dobre filmy. Nie wiem dlaczego uważacie, że są to beznadziejne filmy. Ciekawa fabuła, zaskakująca, dramaturgia, wyścig z czasem, zagadka, nie do końca wszystko wyjaśnione, zwroty akcji. Ten fi,m ma raczej wszystko, co film w tym gatunku kręcony powinien mieć. Jest przerażająca ilość horrorów, thrillerów, które są naprawdę bezsensowne. Stawia się w nich na ilość krwi i obrzydzenie, a nie na klimat. To są prawdziwie kiczowate filmy, których nie powinno się kręcić.

miki06

A ja wiem mi się tam podoba:) przerażający i obrzydliwy ale ciekawy i wciągający:D przedstawia mam ludzką naturę w zupełnie innych zaskakujących sytuacjach. Ale tez uważam że powinni przestać już kręcić ale wiadomo że nie przestaną tak prędko :)mi się osobiście ostatnia część nawet podobała ale to nie to co persze części :)

Astaroth_5

Ja nie wiem co macie do Piły I ;) Naczytaliście się od pseudo-znawców kina ,że piła to ,piła tamto i teraz dużo osób bezsensownie powtarza. No spoko, pozostałe części to już czysta jatka, rzeźnia i komercha, ale pierwsza część? IMO bardzo ciekawa i świetny pomysł. W następnych częściach zakończenie też zawsze świetne ;) Tyle ,że latają flaki. Ale dla rozrywki nie mam nic przeciwko (choć jak rozcinają czaszkę i wyciągają mózg nie jest to zbyt rozrywkowe lol).
Ci co go tak krytykują mogli by zauważyć też dobre strony, albo porównać z innymi hostelami. Nie widzicie żadnych plusów? Ok ,ale pierwsza część jest bardzo dobra, z pozostałymi częściami mogę się z Wami zgodzić ,choć nie powiecie mi ,że zakończenie w każdej było świetne ;)
Ostatnia część zakrawa na kpinę ,ale nie będę się rozpisywał za dużo. Mimo ,iż jest wiele idiotycznych wątków (wszystkowiedzący Jigsaw Nostradamus).
Tak więc podsumowując ,film dobry dla rozrywki, nic ambitnego, pierwsza część bardzo dobra, w pozostałych dobre pomysły, KRWAWY ;)

pozdro

Kwic

choć nie powiecie mi ,że zakończenie nie było w każdej świetne? ;)*

poprawka.

Kwic

Przyznaję, Piła ajnc, była bardzo ok :)
rozwinięcie poszło w złą stronę

miki06

Dobry film klasy B. Takie również muszą powstawać. Nie mam nic przeciwko Pile (chociaż pierwsza część była dobra, jednak reszta skupia się na krwi). Polecam wszystkim - takie filmy warto od czasu do czasu obejrzeć, wtedy lepiej nam "smakują" inne.

Beznickowy

pierwsza czesc pily byla bardzo dobra a koncowka rewelacyjna ale niestety kolejne czesci juz nie byly tak dobre moze jeszcze 2 czesc byla niezla ale kolejne to juz porazka i niestety przez to ze w tytule maja pila niszcza pierwsza czesc bo robi sie juz z tego serial

miki06

Jedynka - świetny pomysł. Dwójka - mnie osobiście podobała się jeszcze bardziej. Trójka niestety już przekombinowana. Ale i tak chętnie pójdę na czwórkę. Ciekawe rodzaje śmierci w tych filmach wymyślają. :)