Dodajcie Indiana Jonesa do bazy światów

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Paszkamax

Pierwsze słyszę by Indiana Jones miał jakieś uniwersum. Idąc tym tropem to Rambo też powinien mieć.
To po prostu popularne serie filmowe.

dead_fw

Nawet "Park Jurajski" nie ma a teoretycznie bardziej by się łapał niż Indiana.

dead_fw

No akurat ma https://www.filmweb.pl/world/Jurassic+Park-15

dorotagniedziejko1998

O, nie sprawdziłem dokładnie. :)

dead_fw

Ale sęk jest taki, że wiele znanych uniwersów filmowych/serialowych, które powinny być w bazie światów, zwyczajnie nie ma (jak np. Back to the Future, Doctor Who czy Stargate), ale są za to takie, które niewiele kogo obchodzą (Barbie? Obecność? XD). W przypadku postaci tym bardziej - są jakieś epizodyczne typy z MCU lub Dragon Balla, które mało kto kojarzy, a nie ma takich kultowych postaci jak Doctor Who (ba, nawet jak był któregoś razu news o Doktorze, to jako postać był podlinkowany Doktor ze Star Treka XDD) czy Ash Williams (ale za to jest android Ash z Obcego).

dorotagniedziejko1998

Serio jest uniwersum Barbie? :D Grubo :)
Co do uniwersum "Obecności" bym się nie zgodził. To jednak 8 albo 9 filmów i pewnie będą kolejne.
Doktor Who powinien być, może redakcja wreszcie raczy go dodać. Widziałem nawet pewne postacie z gier video, które mało kto kojarzy (sądząc po ilości "polubień).

dead_fw

Oj chyba się nie doczekamy... Jest tyle znanych kultowych postaci, które wystąpiły w iluś filmach/serialach/grach a oni wolą dodać jakiegoś typa z "Jak pokochałam gangstera" (XD). Ciekawe kto im płaci? I co będzie następne? Uniwersum Papryka Vegety?

dorotagniedziejko1998

Jak zacznie łączyć swoje poszczególne filmy scenami po napisach :)
Faktycznie aż spojrzałem i w bazie postaci jest niejaki "Silvio". Masakra.

użytkownik usunięty
Paszkamax

Co to jest świat/uniwersum? Nadęte słowo wywodzące się od serii komiksowych?