Jaki film w historii kina (światowego, nie polskiego) jest wg was nieśmietelny.....najbardziej znany i kultowy??

Jozia

hmmm... tylko jeden taki film trudno by było wybrać...ja bym tu wymienił- Absolwenta, Buntownika bez powodu, Lot nad kukułczym gniazdem, Ojca Chrzestnego, Taksówkarza i Blade Runnera(to z tych starszych)...z tych nowszych trudno powiedzieć(bo to czy będą nieśmiertelne, okaże się za kilka(naście)lat...

Jozia

Ja myślę, że jest to przede wszystkim "Ojciec chrzestny. Ale przychodzi mi na myśl "Seksmisja" i może jeszcze" Sami swoi", przecierz ile razy ogląda się te filmy w TV. Albo seriale typu "Alternatywy 4", czy "MIŚ". To tematy polskie, a z zagranicznych ile razy widzieliście "Dirty dancing"?? Miliony!!! Co prawda nie jest to kultowy film, ale z bardziej kultowych no to może zapytam miłośników "Pulp fiction"????

Jozia

"lsnienie" Kubricka niesmiertelne jest również

Jozia

trudno określić jeden tytuł. mnie na przykład przychodzi na myśl "pies andaluzyjski" Bunuela, czy "popiól i diament" Wajdy. wydaje mi sie, że tutaj trzeba może bardziej określić jaki taki film powinien być. jaki powinien być wg. was?

Jozia

trudno określić jeden tytuł. mnie na przykład przychodzi na myśl "pies andaluzyjski" Bunuela, czy "popiól i diament" Wajdy. wydaje mi sie, że tutaj trzeba może bardziej określić jaki taki film powinien być. jaki powinien być wg. was?

Jozia

użytkownik usunięty
Jozia

Blade Runner , Pulp Fiction, Star Warsy , Indiana Jones to sa niesmiertelne filmy przetrwaly i dalej beda trwac to jest historia kina.

użytkownik usunięty
Jozia

Blade Runner , Pulp Fiction, Star Warsy , Indiana Jones to sa niesmiertelne filmy przetrwaly i dalej beda trwac to jest historia kina.

użytkownik usunięty
Jozia

w/g mojego skromnego zdania to filmy otwierajace nowe rozdzialy w kinematografii czyli, bedzie (bo to jeszcze zbyt "mlody" film zeby go nazwac niesmiertelnym) Matrix, Terminator 2 i Gwiezdne Wojny 4, 5, 6. 1 i 2 naszpikowane efektami komputerowymi sa slabsze w tresc od starszej czesci historii o Jedi i nie tak powalajace i pewnie duzo innych o ktorych zapomnialem albo pojecia o ich o ich istnieniu nie mam...

Jozia

Według mnie zdecydowanie nieśmiertelnym jest "12 gniewnych ludzi" Lumeta - film bez efektów specjalnych, rozgrywający się w jednym pomieszczeniu, z doskonałymi kreacjami aktorskimi i poruszający tematy, które się nigdy nie zestarzeją.

Jozia

Według mnie zdecydowanie nieśmiertelnym jest "12 gniewnych ludzi" Lumeta - film bez efektów specjalnych, rozgrywający się w jednym pomieszczeniu, z doskonałymi kreacjami aktorskimi i poruszający tematy, które się nigdy nie zestarzeją.

Jozia

Jozia

przepraszam wszystkich za powtórki, ale pokazal mi się jakiś error serwera i myślałem, że wiadomość nie poszła
jeszcze raz sorka

Jozia

Obecnie Władca Pierscieni, myśle ze na długo pozostanie w pamieci, nie tylko fanów. Nieśmiertelny? Cóż...Gwiezdne Wojny (trzy ostatnie cześci oczywiscie)

Jozia

Obecnie Władca Pierscieni, myśle ze na długo pozostanie w pamieci, nie tylko fanów. Nieśmiertelny? Cóż...Gwiezdne Wojny (trzy ostatnie cześci oczywiscie)

Jozia

Vivien_2

A ja myślę, że filmy nieśmiertelne, to te ogólnie znane na całym świecie,zaliczyłabym do nich np."Casablancę", "Przeminęło z wiatrem" itp.To,czy film jest nieśmiertelny, nie zawsze zależy od jego poziomu, ale od tego jak został przyjęty przez masową publiczność

Jozia

"Żywot Briana" Monty Pythona, "Wejście smoka" -kultowy film i kultowy aktor, a taki mój prywatny kult to "The Breakfast Club"

Jozia

"Żywot Briana" Monty Pythona, "Wejście smoka" -kultowy film i kultowy aktor, a taki mój prywatny kult to "The Breakfast Club"