Jakie filmy lubicie najbardziej i jakie filmy moglibyscie ogladac godzinami ??

Alka_2

Uwielbiam filmy kostiumowe z piękną oprawą - strojami, muzyką, ogolnie mówiąc dzieła barwne, które nawet jeśli nie zgadzają się z prawdą historyczną wprowadzają klimat i pozostają w pamięci. Lubię też filmy, w których pojawiają się piękne krajobrazy, motyw człowieka może trochę wyobcowanego albo też żyjącego w zgodzie z naturą (to głupio brzmi, wiem ;)). A oglądam je dlatego bo również zachwycają zdjęciami i potrafią przekazać wiele wartościowych rzeczy (np. filmy Bertolucciego). Do tego dramaty, ale w rozsądnej ilości, nie można cały czas przecież być bardzo poważnym. I kocham jeszcze kino płaszcza i szpady :D Co do komedii - mam 2 ulubione - "Robin Hood, faceci w rajtuzach" i "Asterix & Obelix: misja Kleopatra".

Alka_2

Oh yeah...lubie filmy komediowe...najlepiej komdia romantyczna lub jakis inny film ale musi byc wątek miłosny :))
----
www.lanooz.myblog.pl - każda kobieta 2 razy szaleje kiedy się kocha i kiedy siwieje...:)

Alka_2

ja najbardziej lubie te młodzieżowe, romantic:), i oczywiście dobre komedie!!!! Po za tym może być fantasy ale nie wszystkie....