Czy są filmy, ktore Was rozśmieszają do łez? Dla mnie takim filmem obecnych czasów jest "Shrek" i "Shrek 2". A z tych starszych to: "sami swoi", "Akademia policyjna".
Tak, Shrek 1 i 2 są świetne. Akademia Policyjna trochę. Oprócz tego jest wiele innych świetnych. Super są też niektóre komedie romantyczne, takie jak Uciekająca panna młoda, czy Moje wielkie grackie wesele.
Lubie filmy komediowe ,ktore jednak maja jakas gruntowna osadzona fabule, a nie takie plytkie filmy zbyt przesadnie nastawione na rozsmieszenie widza. Choc tez istnieja wyjatki, ale musza byc naprawde niezle i musza dobrze trafic w moje poczucie humoru. Nie mam tez nic przeciwko kiedy film balansuje na granicy zniesmaczenia ,ale robi to w subtelny sposob. Filmy takie jak: "legalna blondynka", czy "straszny film" raczej do mnie nie trafiaja.
Oto kilka przykladow wg. mnie naprawde dobrych komedii:
2 Gniewnych Ludzi
Duplex
Johnny English
Trainspotting
Cztery Pokoje
shreki :)
Depresja Gangstera i jej nawrot
i pewnie by sie wiele jeszcze znalazlo..te pierwsze przychodza mi na mysl...o komediach pisalem na blogu, wiec jezeli kogos to interesuje...zapraszam,a przy okazji pozdrawiam ;]
Szczerze powiedziawszy to nie przepadam za komediami, bo zazwyczaj są głupkowate, błahe i płytkie, niczego nie uczą i ma się po ich obejrzeniu uczucie pustki, ale... jest taki jeden film, ktory jest genialny w swojej prostocie, uroczo prawdziwy i cudownie śmieszny. Mogę go oglądać codziennie i za każdym razem się zachwycać. A na każdą zabawną sytuacje reagować z taką samą spontaniczną radością jak za pierwszym razem:) Moze już się ktoś domyśla, że ten film to... "Rejs"!!!
ee przeciez wiele filmow zrobilo teraz tez kariere: "kariera nikosia dyzmy", "chlopaki nie placza", "e=mc2", czy chociazby najlepszy przyklad: "kiler".. tez nawet zabawne filmy :) [ oczywiscie mowimy o komediach ]
Czesc!!!
Moje najlepsze filmy komediowe to:
-Overboard
-Friends(serial)
-French Kiss
-Six days seven nights
-One Fine day
-The Mirror has two faces
-Freaky Friday
-Reba(serial)
ok to chyba te z najlepszych.
Pozdrawiam Serdecznie i do uslyszenia!!:-)