Czy są filmy, ktore Was rozśmieszają do łez? Dla mnie takim filmem obecnych czasów jest "Shrek" i "Shrek 2". A z tych starszych to: "sami swoi", "Akademia policyjna".

justynolek

Tak, Shrek 1 i 2 są świetne. Akademia Policyjna trochę. Oprócz tego jest wiele innych świetnych. Super są też niektóre komedie romantyczne, takie jak Uciekająca panna młoda, czy Moje wielkie grackie wesele.

amm_

Lubie filmy komediowe ,ktore jednak maja jakas gruntowna osadzona fabule, a nie takie plytkie filmy zbyt przesadnie nastawione na rozsmieszenie widza. Choc tez istnieja wyjatki, ale musza byc naprawde niezle i musza dobrze trafic w moje poczucie humoru. Nie mam tez nic przeciwko kiedy film balansuje na granicy zniesmaczenia ,ale robi to w subtelny sposob. Filmy takie jak: "legalna blondynka", czy "straszny film" raczej do mnie nie trafiaja.
Oto kilka przykladow wg. mnie naprawde dobrych komedii:
2 Gniewnych Ludzi
Duplex
Johnny English
Trainspotting
Cztery Pokoje
shreki :)
Depresja Gangstera i jej nawrot
i pewnie by sie wiele jeszcze znalazlo..te pierwsze przychodza mi na mysl...o komediach pisalem na blogu, wiec jezeli kogos to interesuje...zapraszam,a przy okazji pozdrawiam ;]

amm_

ojejej o "Przekręcie" zapomnialem :/ qltowa rewelacyjna komedia, ze swietna obsada w dodatku :)

justynolek

Szczerze powiedziawszy to nie przepadam za komediami, bo zazwyczaj są głupkowate, błahe i płytkie, niczego nie uczą i ma się po ich obejrzeniu uczucie pustki, ale... jest taki jeden film, ktory jest genialny w swojej prostocie, uroczo prawdziwy i cudownie śmieszny. Mogę go oglądać codziennie i za każdym razem się zachwycać. A na każdą zabawną sytuacje reagować z taką samą spontaniczną radością jak za pierwszym razem:) Moze już się ktoś domyśla, że ten film to... "Rejs"!!!

Hrabina_

Lubię jeszcze "Cztery wesela i pogrzeb", "Uciekająca panna młoda", "dzieciaki do wynajęcia"

justynolek

Szkoda, że w obecnych czasach już się nie kręci tak fajnych polskich filmów, jak kiedyś.

justynolek

ee przeciez wiele filmow zrobilo teraz tez kariere: "kariera nikosia dyzmy", "chlopaki nie placza", "e=mc2", czy chociazby najlepszy przyklad: "kiler".. tez nawet zabawne filmy :) [ oczywiscie mowimy o komediach ]

justynolek

Czesc!!!
Moje najlepsze filmy komediowe to:
-Overboard
-Friends(serial)
-French Kiss
-Six days seven nights
-One Fine day
-The Mirror has two faces
-Freaky Friday
-Reba(serial)
ok to chyba te z najlepszych.
Pozdrawiam Serdecznie i do uslyszenia!!:-)

b_ballAnia86

Half-Baked czyli Żółtodzioby :D noi Monty Python oczywiście.