Co sądzicie o filmie Kod da Vinci?? Ja obejrzałam go z ciekawością i muszę przyznać że pod względem akcji, jak na ponad dwugodzinny film jest bardzo dobry! Są niespodziewane zwroty akcji, ale są także śmiechu warte koncepcje na temat Opus Dei i Syjonu, ale ogółem bardzo fajny filmik moim skromnym zdaniem... Kto się zgadza??

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Esa_2

Też nie zgadzam się z ludźmi, którzy twierdzą, że to film nudny. Ja w kategoriach filmu na pograniczu kryminału przyjąłem go znakomicie :).
Znakomita muzyka Zimmera dodaje klimatu, świetne zdjęcia, a i wszystkie te "teorie" o Opus Dei itd. przyjmowane jako tylko i wyłącznie scenariuszową fikcję ciekawie w filmie się prezentują - denerwuje mnie to, jak wielu ludzi od początku filmu patrzy na niego jak na herezję,
cały obraz sobie zniekształcając....no ale to ich sprawa :)
Mi się Kod podobał

Nadroj

no mi tez film sie podobal, ale gdyby byl zrobiony na podstawie innej fikcji to bylby lepszy ale nie tak szokujacy..

Esa_2

Troche zbyt podobny scenariusz do książki, ale klasyk sam w sobie. obsada bezbłędna, musze przyznać. no i mała dygresja na koniec: nie jestem do końca przekonany o tej tzw: fikcji literackiej o której piszą moi przedmówcy.... coś w tym kurde jest.......