Są filmy których następne częsci są poprostu beznadziejne są też takie które pobijają 1 częśc... Jakie kontynuacje filmów według was
są najlepsze a o jakich nie warto nawet pomiętać?
POZDARAWIAM PA!
terminator i terminator 2 są równie świetne. kill billa bym nie dzielił na dwie częsci, wg mnie to jest jeden film.. świetny oczywiście:) Kruk np. pierwsza część super, sequele sux.. wiele jest takich filmów których sequele są cienkie mimo dobrego początku. Najlepiej wypadają te wielkie produkcje jak władca pierscieni czy matrix. Horrorów nie ma się co czepiać czy kontynuacje są dobre czy złe. W horrorze chodzi tylko o to by zabijać im więcej kontynuacji tym więcej zwłok, proste:) dlatego dla mnie seria halloween i piątek trzynastego moze sie nigdy nie kończyć.
terminator i terminator 2 są równie świetne. kill billa bym nie dzielił na dwie częsci, wg mnie to jest jeden film.. świetny oczywiście:) Kruk np. pierwsza część super, sequele sux.. wiele jest takich filmów których sequele są cienkie mimo dobrego początku. Najlepiej wypadają te wielkie produkcje jak władca pierscieni czy matrix. Horrorów nie ma się co czepiać czy kontynuacje są dobre czy złe. W horrorze chodzi tylko o to by zabijać im więcej kontynuacji tym więcej zwłok, proste:) dlatego dla mnie seria halloween i piątek trzynastego moze sie nigdy nie kończyć.
Myśle że bardzo trudno jest nakręcić dobre kontynucje znanych hitów. Widzowie przede wszystkim będą porównywać film patrząc przez pryzmat pierwszej części. Dodatkowo w kontunuacjach nie ma elementu zaskoczenia, który tak bardzo wzbogaca każdy film. Pod tym względem zawiodłem się po obejrzeniu kolejnych części Matrixa
Zwykle jest tak że kontynuacje nie dorównują pierwowzorom.
Jednak są wyjątki i tutaj zaliczyłbym także terminatora 2. Uważam że ten film jest lepszy od jedynki. Natomiast Terminator 3 jest według mnie nieudany, możę dlatego że reżyserem nie jest już James Cameron...