Za dzieciaka mama pozwoliła mi z nią wspólnie obejrzeć horror(żeby nie bylo w tych najmocniejszych momentach kazała mi nie patrzec) pamiętam tyle że rodzinka/para wprowadziła sie do jakiegoś domu w którym nawiedzał duch. Chciał coś odzyskać. Jak sie okazało byl to naszyjnik który ktoś zabrał z grobu gdzie albo duch z dzieckiem byl pochowany albo to dziecko. Po tym wszystko wróciło do normy. Duch odzyskał spokój. Nie bierzcie za pewnik ale rok max 2010. Oglądałam go w telewizji albo na TVP albo 4 ewentualnie 5 lub Polsat
Nie widziałem... Nie lubię horrorów :) Ale jak wpisałem 3 słowa: naszyjnik, duchy i horror to wyskoczył mi tytuł The Curse of the Necklace - tylko że on jest z 2024 roku. A w TV puszczają przede wszystkim stare filmy, więc on może równie dobrze być z lat lat wstecz niekoniecznie z 2010 roku ... A może to nie dom, a okręt? ;) ... The Ghost Ship ?
Możeeee... Evie z 2023 roku ? Detektyw mi się włączył ;) ... skoro nie pałac na wodzie... to może był to serial ? ... Mejbi ... Nawiedzony dom na wzgórzu ?
Aż tak wspolczesny to nie. Max 2010 to z dużym zaokrągleniem. Oglądałam jak mieliśmy telewizor z dupką. W czasie ciągłym to do 2007 potem jakis czas nie mieliśmy i potem mieliśmy. A potem juz tylko w internecie oglądaliśmy. A obecnie telewizor służy za duży ekran. I mieszkamy kompletnie gdzie indziej. I musialam miec zgodę rodzica żeby to oglądać wiec musialam miec mniej niż 16lat i tez musiało trochę brakować bo jakby nawet 15 to juz mogłabym bo wiedziałabym ze i tak pozwolono mi by. Czyli 14lat góra ale wiadomo ze w telewizji wszystko później jest to 2010 zaokraglony
Czyli możliwe że leciał w TV a nie z kaset VHS, to musiał być jakiś popularny amerykański film lub serial. Prawdopodobnie w klimacie Dom na Przeklętym Wzgórzu z 1999 roku. Może lektorem był pan Szkielet? ...czyli Opowieści z krypty z 1989 ... leciał w polskiej TV w tamtych latach
Mystery Mansion 1983 - raczej nie leciał w polskiej tv, The Haunted z 1991 - mógł lecieć w PL TV, tak samo jak Nawiedzony z 1999, Amityville horror z 1979 - leciał ... musisz sobie przypomnieć więcej szczegółów... czy to był taki z dreszczykiem i tajemnicami w domu, czy jakaś rzeźnia i latające kończyny. Ja nie pomogę bo nie oglądam horrorów. Prócz lata wstecz serialu o opowieściach z krypty lub Gabinet osobliwości Guillermo del Toro. Może ktoś z miłośników tego gatunku tutaj wstąpi i od razu będzie wiedział o jaki tytuł tobie się rozchodzi.
Na VHS napewno nie oglądałam bo nigdy nie mieliśmy. I kablówki tez nie wiec tylko na kanałach podstawowych