Bardzo lubie anime i chcialabym żeby ktos polecił mi cos dobrego :). Moze wymiencie 10 wg was najlepszych anime...
spoksik wymieniam:
cowboy bebop, jeśli nie widziałaś to zobacz, po prostu lektura obowiązkowa
trigun, ciekawy z fajnym przesłaniem
samurai champloo, nowe anime reżysera bebopa, bardzo dobre
wolfs rain, historia w świecie zbudowanym z mitów i bajek, wilki które potrafią stawać się ludźmi szukają raju chcąc uciec z umierającego świata.
Geat Teacher Onizuka, komedia, były gangster spełnia swoje największe życiowe marzenie zostaje nauczycielem. jego metody wychowawcze nasiąknięte nawykami z poprzedniego życia dają nieoczekiwanie dobre efekty.
planetes, opowieść o astronautach z niedalekiej przyszłości, rzecz o samotności i miłości w kosmosie
gantz, niesamowity i łamiący wszytkie zasady show o ludzkiej naturze, na podstwie mangi która jest po prostu genialna.
.hack//sign, akcja dzieje się w mmorpg'u, historia o ludziach którzy wiodą swój drugi żywot wczuwając się w postaci którymi grają. rzecz o samotności i odrzuceniu ale też i o lepszych stronach ludzkiej natury
ghost in the shell stand alone complex, na podstawie super filmu sf, powstał serial, który podtrzymuje atmosferę ciężkiego sf, ciężki kawał chleba dla fanów prawdziwego sf.
ufff jest jeszcze apre fajnych serii ale te są wg. mnie naj :]
na początek chyba wystarczy :)
Cze mysia, osobiście nieznam się na innych animach poza mangą, zobacz sobie "Lein" to japoniski serial, warto zobaczyć, ale najlepiej wszystkie odcinki na raz, Ghos In The Shell, to jeden z lepszych animów jakie widziałem, zaznaczam że to film dla ambitnych, jak ci się spodobają te filmy, napisz to polece cie jeszcze jakieś:]), kij_ci_w_odbyt@interia.pl ,
Narazie i miłej zabawy.:])
Cze mysia, osobiście nieznam się na innych animach poza mangą, zobacz sobie "Lein" to japoniski serial, warto zobaczyć, ale najlepiej wszystkie odcinki na raz, Ghos In The Shell, to jeden z lepszych animów jakie widziałem, zaznaczam że to film dla ambitnych, jak ci się spodobają te filmy, napisz to polece cie jeszcze jakieś:]), kij_ci_w_odbyt@interia.pl ,
Narazie i miłej zabawy.:])
GHOST IN THE SHELL
AKIRA
MONONOKE HIME
MOJ SASIAD TOTORO (nie wiem jaki angielski tytul)
SPIRITED AWAY !!! - rewelacyjny film
oprocz tego
EXPERIMENTS LAIN (naprawde ciekawa seria ale tak jak poprzednik powiedzial najlepiej za jednym razem)
Polecam wszystko Hayao Miyazaki'ego - naprawde robi swietne kino.
Nie bede polecal klasyki bo napewno znasz filmy typu Tenchi Muyo czy Gunsmits Cats. Pozdrawiam.
.... witam ... poza wymienionymi oczywiscie warto zobaczyc WONDERFUL DAYS (chodz duzo ludzi uwaze ze to nie anime bo koreanski) ..... no a z serii oprocz G.I.T.S to macross zero ) narazie dostepne tylko 4 epizody z 5 .... no i oczywiscie NINJA SCROLL pełnometrazowy i serial tv .......ee skoncze chyba bo za duzo tego jest ....
:: respect ::
.... witam ... poza wymienionymi oczywiscie warto zobaczyc WONDERFUL DAYS (chodz duzo ludzi uwaze ze to nie anime bo koreanski) ..... no a z serii oprocz G.I.T.S to macross zero ) narazie dostepne tylko 4 epizody z 5 .... no i oczywiscie NINJA SCROLL pełnometrazowy i serial tv .......ee skoncze chyba bo za duzo tego jest ....
:: respect ::