oglądałem film -Matrix Zmartwychwstania The Matrix Resurrections 2021 i nie wiem o co chodzi, fabuła jest ze niby Neo wszystko wymyslił i nie rozpoznaje on rzeczywistość od fikcji . tylko tyle zrozumiałem

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
vAkatsuki

Ten film to jeden wielki trolling Wachowskich. Szczególnie z fanów oryginalnej trylogii.
Czego tam można nie rozumieć. Akurat 4 jest wyjątkowo klarowna. Bez niedopowiedzeń czy metafor :)

dead_fw

w filmie mówią ze ludzkosc nigdy nie pokona frakcji maszynów a to nie prawda wystarczyło by kilka bomb EMP i ludzie wygraliby wojne

vAkatsuki

Zawsze ocenia Pan filmy w których nie wie o co chodzi na 10?

dead_fw

Wyjaśniałoby to również 10tkę dla 365dni

MichCorleone

Grubo. Ja do tej pory przeżywam traumę jaką był wczorajszy sequel tego cudu kinematografii

MichCorleone

365dni to wspaniały film który jest krytykowany przez lewactwo i opozycje tylko dlatego ze to Polski film a kto atakuje Polskie? tylko Opozycja Niemiecko-komunistyczna ,UE,Niemcy,Rosja,LGBT, według lewactwo wszystkie Polskie produkty to niby dno a Niemieckie i Rosyjskie niby najlepsze

vAkatsuki

Tak wiem, wspaniały film który promuje tradycyjny model relacji-damsko męskich i konserwatywne wartości stąd obecność Idy Nowakowskiej na premierze.

vAkatsuki

Skoro "365 dni" było dla Ciebie takim przeżyciem artystycznym, to w takim razie Vega to praktycznie drugi Kubrick! Co ja pisze, nawet lepszy bo polski :D

MichCorleone

najlepsze to jakby film 365dni było wyprodukowane przez Niemcy/Rosje to wtedy opozycja SS i lewactwo chwaliliby ten film

vAkatsuki

O frakcji maszynów nie słyszałem, ale jak widać frakcja ludziów dzielnie walczy xD

dead_fw

nie wiem dokładnie jak ta frakcja nazywa sie tzn chodzi o roboty wiadomo z tego co widziałem są podzieleni na 2 frakcje jedna strona trzyma z robotami a druga z ludzmi