jakoś za bardzo nie potrafię sobie przypomnieć romantycznych filmów jakie oglądałąm i mi się podobały .... ale jedyne co mi przychodzi do głowy to "Masz Wiadomość" i "Francuski Pocałunek" ... zawsze z przyjemnością do nich wracam :))
Chungking Express
to film po którym się wychodzi z myślą jak wspaniale jest się kochać. Niby dwie historie dwóch niby par ale tak zrobione... Mrrr.
Najlepszy film, który mi się wdrukował pod hasłem "miłość". No bo jeszcze sąfilmy z Rocco :D no ael chyba nie o to tu chodziło :D
Napewno "Miasto Aniołów" z Nicolasem Cagem i Meg Ryan "Gra o Miłość" z Benem Affleckiem, "Brown Sugar" dla jarajacych sie jednoczesnie Hip-Hopem. No jest tego troche ale jakos nie moge wygrzebac tego ze swojej pamieci :)
"Apartament".
A jak byłam troszkę młodsza, to "Coyote ugly" ("Wygrane marzenia" - nie lubię tego polskiego tytułu) i "Zakochana złośnica". :)
Pewnie za jakąś godzinę przypomni mi się coś jeszcze :/
najlepsze związane z miłością to bez wątpienia "między słowami"(o miłości po prostu), "duża ryba"(o miłości najprawdziwszej z prawdziwych), "prawdziwy romans"(o miłości od pierwszego filmu kung-fu ;), "21 gramów"(wstrząsający i tyle), "amores perros"(o miłości do psów i nie tylko), "przekręt" (o miłości do diamentów ;), "amelia"(o miłości w iście marzycielskim wydaniu), "big lebowski"(o miłości do idealnie pasujących do wnętrza dywanów ;) itd. itd. w sumie sporo tego można by znaleźć. :]
ja dodam od siebie "Co sie wydarzyło w Madiosn County" i "chungking Express", a ostatnio lekki i spokojny "Powrót do Garden State"
pozdrawiam
1."Chasing Amy" ("W pogoni za Amy")
2."Punch drunk love" ("Lewy sercowy")
3."True Romance" ("Prawdziwy romans")
4."Otwórz oczy" lub jak ktos woli wersję USA- "Vanilla Sky" (mi się podobają obydwie)
Pozdrawiam:] !!!
3x "zakochany":
"Zakochany Szekspir" - podobno to komedia, ale mi to raczej zalatywało romantykiem.
"Zakochany bez pamięci"
No i oczywiście "Zakochany kundel" - klasyka
a mi sie bardzo podobał film Don Juan DeMarco- główny bohater (Johny Depp) tak pięęęknie umiał mówić o miłości,pięknie kobiety i innych piękknych uczuciach:)
NAPRAWDE WARTO GO OBEJZEĆ:)i troszeczke sobie pomarzyć...:)