Jaki dotąd najlepszy zwiastun filmu widzieliście? Mi osobiście podobał się zwiastun filmu Gladiator
pojęcie 'najlepszy' jest według mnie pojęciem względnym, bo każdemu może podobać się coś innego, ale mi najbardziej podobały się zwiastuny "Mechanicznej Pomarańczy" i "Pink Floyd - The Wall".
pozdrawiam:)
Najlepsze zwiastuny według mnie to takie, które - jak mówi mój chłopak - nie pokzaują całego filmu. A tak jest niestety najczęściej. Wystarczy, że obejrzysz zwiastun i jest tak jakbyś obejrzał cały film w telegraficznym skrócie. Być może przesadzam, bo mnie samej to nie zniechęca do obejrzenia, jeśli film wyda mi się dobry. Jednak bardzo często jest tak, że zwiastun był świetny, a sam film - beznadziejny. Na mnie osobiście działają zwiastuny krótkie i tajemnicze, ale naprowadzające na temat. I tak pamiętam, że taki krótki zwiastun "Hulka" niesamowicie napalił mnie na ten film, choć okazał się beznadziejny. A ostatnio widziałam zapowiedź "Shutter'a" - przerażająca! Żadnych scen z filmu, tylko zdjęcia, jeden napis na końcu i ta muzyka... To wystarczyło bym wieczorem w domu czuła dyskomfort!
Zgadzam się z moją przedmówczynią, dobry zwiastun to taki który zachęci do obejrzenia filmu ale go nie streści do końca.Ostatnio rzucił mi się w oczy zwiastun nowego Batmana i uwazam że był naprawdę dobry:)