używam z rok, częściej, z przerwami, potem znowu więcej i tak na zmianę. głównie seriale.
czy tylko ja mam wrażenie, że na tej platformie praktycznie nic nie ma czy ja nie potrafię szukać? już nawet nie mówię o wpisywanie danego serialu w wyszukiwarkę netflixową, bo w większości tego co akurat chce NIE MA, ale o kliknięcie zakładki SERIALE. Tak jak mówię, mam z rok netflixa i wlasnie teraz podczas szukania jakiegos serialu naszła mnie myśl... przecież w kółko i te same tytuły scrolluję w tej zakładce, mam wrazenie ze netflix ma z 20 seriali i koniec. Wszystko ze mną jest w porządku? jeśli nie to proszę o pro tipy gdzie jest ta największa baza tytułów na tym kozackim strumingu na którym jest 10 tytułów na krzyż.
Świetny temat otworzyłeś tak na początku zacznę.
Edycja: miało być linijka niżej a nie od razu publikacja
Nie wiem na jakim etapie jesteś oglądania filmów i seriali w swoim życiu i w jaki sposób zbierasz informacje o tym co chcesz oglądać.
Jeśli najpierw sprawdzalbys kategorie filmów,które chcesz oglądać poprzez Google i widzisz kilkanaście tytułów a masz czas na oglądnięcie jednego tytułu to możesz sprawdzać każdy z osobna w google,który jest dostępny na Netflixie. Wtedy nie musisz szukać używając wyszukiwarki Netflixa.
to prawda, ciężko coś znaleźć na Netflixie, wyszukaj coś z produkcji koreańskich, tam czasem się zdarza coś, co warto oglądać
Na Netflixie jest bardzo dużo dobrych produkcji, w moim przypadku grzeje kryminały, thrillery, dramaty, psychologiczne Sci-Fi, tylko trzeba właśnie sobie to umiejętnie wyszukać. Bo z Netflixem jest tak, że on na siłę promuje jakieś gówna typu "Podlasie", wykupują pakiet reklamowy na Filmwebie i trafia to gówno na główną stronę, a to co najlepsze jest w zakładkach wyszukiwarki. I do Netflixa należy podchodzić na odwrót, czyli to co próbują wpychać na siłę zazwyczaj jest złe, a to najlepsze jest skitrane w zakładkach wyszukiwarki :D
Przede wszystkim nie możemy wpisać tytułów seriali w wyszukiwarkę, bo nie mamy pojęcia jak te seriale się nazywają :) Dopiero musimy to umiejętnie wyszukać i podpasować.
Seriale do obejrzenia na Netflixie, które nie mają reklamy, a warto je luknąć:
Kryminały, dramaty, thrillery, psychologiczne, życiowe:
Ukochane dziecko
Archiwum 81
Chłopiec pochłania wszechświat
Śnieżna dziewczyna
Szklana kopuła
Ciała
Przełom
Niewiarygodne
Sprzątaczka
Chwała
Ostatnia noc w Tremor
Gdy inni stali z boku
Kryształowa kukułka
Grace i Grace
Zabójcza przyjaźń
Godless
Świt Ameryki
Rezerwat
Inwifilacja
Wąż
Sense8
Kasztanowy ludzik
Marianne
Back Rabbit
Zmiana
Dept. Q
Sto lat samotności
Safe
Collateral
Nikt nie widział, jak odchodzimy
Toksyczne miasto
Dobra robota
The Spy
Niewinny
Helikopter
Na gorącym uczynku
W pułapce
The Society
Zupełnie normalna rodzina
Sprawa Asunty
W twoich rękach
Co kryją jej oczy
Berlińskie psy
Top Boy
Seven Seconds
Bloodline
The OA
Światło, którego nie widać
Nieznajoma
Z tej strony Zodiak
Jak nas widzą
Bodyguard
Ocet jabłkowy
PS. Skandynawia (Dania, Szwecja, Norwegia), kręci dobre "mocne i ciężkie" produkcje (tzw. nordic noir), ale też Hiszpania potrafi w tym temacie.