Co polecaxie z aktualnego repertuaru kin? Na co warto się wybrać, a na co nie?

Robik

Ja jutro idę samotnie na "Pręgi" i czuję, że będę zadowolona :D

Robik

Byłam ostatnio na "Coffee and cigarettes" Jarmusha - gorąco polecam.

Robik

A omijać radzę "Zakładnika" - naprawdę nic ciekawego, tylko dla zapalonych fanów Toma Cruise'a.
Fabuła kruchutka, niby film akcji, a usnąć można...
Szkoda pieniędzy.

dorotka_3

Ja zamieżam iść na "Pręgi", "Zakładnika", "Pamiętnik" i "Rybki z ferajny" (z braciszkiem), a i jeszcze na "Apartament".

dorotka_3

zdecydowanie na "Zakładnika" ...jak dla mnie jeden z najlepszych filmów w tym roku, jeden z najlepszych w ogóle...nie zgodze się, że tylko dla zapalonych fanów cruisa, bo gra on tam jak nigdy dotąd, nietypowa jak dla niego role. Fabuła jest genialna, a nie "kruchutka" i wykonanie jest genialne(zdjęcia, muzyka!!). Mann znowu udowodnił, że jest świetnym reżyserem :] i na koniec...film akcji?? jak dla mnie to zdecydowanie film oscylujący pomiędzy thrillerem, sensacją(ale naprawde z wysokiej półki) i dramatem...i lepiej wybierajac sie na ten film do kina..isc wlasnie z takim nastawieniem- a nie z takim, ze to film akcji :|

error

Ja w najbliższym czasie idę na: "Pręgi", "Apartament", "Terminal", "Rybli z ferajny", "Pan od muzyki" i na "Paszport do raju"

amm_

Terminal mimo tego, że jakoś nie byłem przekonany co do niego i jakoś śpiesznie do kina się na ten film nie wybierałem(może przez Zete Jones i za słodko wyglądająca fabułe) - okazał sie filmem naprawde bardzo dobrym...może nie rewelacyjnym, ale naprawde miło się ogląda. Bardzo dobry(jak zwykle) Hanks, nawet do Zety Jones sie jakoś przyzwyczaiłem, poza tym zdjęcia(i znowu jak zwykle!!) Kamińskiego i co najważniejsze muzyka!! o tak muzyka Williamsa jest świetna(nie wiem czemu, ale momentami podobna do tej jaka zrobił do Home Alone) i może właśnie dlatego Terminal z tą muzyką i klimatem idealnie pasuje mi na ..święta :]

error

Ja z ramienia szkoły wybieram się w następną środę na "Pręgi", a czkolwiek bez specjalnego entuzjazmu, fabuła jakoś mnie nie przekonuje.