KOńcówka filmu to najważniejsza scena filmu. Oczywiście ważny jest tez poczatek, ale w ostatnich minutach filmu wszystko sie wyjaśnia i czy reżyser potrafi nam oodać to w ciekawy sposób jesteśmy zadowoleni z filmu. No włąśnie co was najbardziej rozczarowało a w jakim filmie końców byla zdecydowanie najbardziej zaskakująca? Ja napewno nigdy nie zapomnę "siedem" z bradem Pittem. Film byl po prostu genialny. Chociaz premiera byla w 97 pamiętam tę scenę doskonale. Na minus hmmm. chyba zakońxczenie trylogii matrixa. To jak tani bajkowy happy end. A co zwami?

użytkownik usunięty
Waser

Ja po pierwszej czesci Matrixa wiedzialam, jak sie skonczy. No bo wlasciwie, jak mial sie skonczyc. Wcale nie bylo w nim happy endu. Restart systemu (jakikolwiek by nie byl ten system) nie gwarantuje, ze awaria sie nie powtorzy:) Nie ma idealnej rzeczywistosci...Dla mnie byl to gorzki koniec.
Podoba mi sie zakonczenie filmu Snatch-bardzo pozytywne! Perypetie pewnego kamienia, ktory w koncu wyladowal we wlasciwych rekach:)
Fight Club rowniez skonczyl sie pozytywnie-na koniec przemily ptaszek na ekranie:)

użytkownik usunięty
Waser

Ja po pierwszej czesci Matrixa wiedzialam, jak sie skonczy. No bo wlasciwie, jak mial sie skonczyc. Wcale nie bylo w nim happy endu. Restart systemu (jakikolwiek by nie byl ten system) nie gwarantuje, ze awaria sie nie powtorzy:) Nie ma idealnej rzeczywistosci...Dla mnie byl to gorzki koniec.
Podoba mi sie zakonczenie filmu Snatch-bardzo pozytywne! Perypetie pewnego kamienia, ktory w koncu wyladowal we wlasciwych rekach:)
Fight Club rowniez skonczyl sie pozytywnie-na koniec przemily ptaszek na ekranie:)

użytkownik usunięty
Waser

użytkownik usunięty
Waser

sorry, ze 3 razy, ale strasznie powoli chodzi ta strona. Kliknelam zniecierpliwiona kilka razy w wyslij. Niech to szlag!

Waser

Z filmów: "Włamanie na śniadanie" (byłem pewien, że główni bohaterowie naprawdę się pozabijali), "Na własną rękę" (nie przypuszczałem, że żona głównego 'bandziora' jest we wszystko zamieszana), "Szósty zmysł" (myślałem, że główny bohater- Bruce Willis żyje), "Inni" (podobnie jak w Szósty Zmyśle) - to dla mnie najbardziej zaskakujące końcówki.

użytkownik usunięty
Waser

Najbardziej zaskakująca: w "Złodzieju życia" (myślałam, że Illeana naprawdę zaszła w ciążę z mordercą, a to blef). Najbardziej rozczarowywująca: w ostatniej części trylogii "Matrixów" (to bez sensu, że Wybraniec zginął, a nauczyciel przeżył, Neo był czymś w rodzaju półboga).