Jakie Horrory twoim zdaniem są godne oglądnięcia?? I myśle tu o prawdziwych Horrorach np. EVL DEAD lub coś takiego!!!
Ja zawszę wskażę pierwszego "Smakosza". Po prostu najbardziej się na nim bałem:) Poza tym pierwszy "Koszmar z Ulicy Wiązów" i japoński "Dark Water". Pozdro.
może "lśnienie"
"the blair witch project"
inne też są dobre, ale jeśli chodzi Ci o "PRAWDZIWE" to raczej te w/w:)
"Lśnienie" (klasyk)
"Event Horizon" (miał kilka strasznych scen...)
"The Ring" (zwłaszcza jak ogląda się po raz pierwszy...)
"The Blair Witch Project" (raczej nie jest zbytnio przerażający, ale warto znać...)
Hmm... jak wymyślę więcej to dopiszę ;) Pozdrawiam!
Moim zdaniem to własnie ten temat jest najczęściej spotykany na filmwebie....
Ja polecam:
"Lśnienie"
"The Blair Witch Project"
"Ksiega Cieni: Blair Witch 2"
"Session 9"
"Cannibal Holocaust"
Mysle ze "Lęk","Ametavil","Dark Woter',Wrong Turn",znam jeszcze duzo innych ale to te najlepsze..pozdro;)
"Wrong Turn" był wg Ciebie dobrym Horrorem?? to nawet straszne nie było, tylko krwawe i masakryczne :D no, ale o gustach się przecież nie dyskutuje ..;)
Widzę że niktórzy się troszke zagubili i twierdzą że np. Efekt Motyla i Oszukać przeznaczenie to Horrory!!!! Chodziło mi o HORRORY!!!!!! Czyli np wczoraj oglądałem Wzgórza mją Oczy i jetstm Bardzo zadowolony to jest HORROR!!! Troszke stasraszny i co najważniejze KRWAWY!!!!!!
1. "The Shutter" - za to że to jedyny film na którym uciekałem z krzykiem z przed monitora.
2. "Lśnienie" ale miniserial, nie wersja Kubricka. - za to że ma niezwykły klimat i wiernie odwzorowuje książkę.
3. "Zemsta po Latach" - niezwykły klimat i koszmar z dzieciństwa.
4. "Koszmar z ulicy wiązów" - za świetny pomysł.
5. Saga "Ju-On" - przerażają mnie te blede, obkrwawione japońce, które wyskakują w najmniej oczekiwanym momencie.
6. "Egzorcysta" - bo to jedyny straszny film o opętaniu.