jest wiele wspaniełych horrorów ale według mnie najstrasznijszymi mrożącymi krew w żyłach i najbardziej schizującymi są takie jak Darknes , Blair Witch Project (2 jest do dupy) i Lśnienie ( rzecz jasna stara wersja z 1980 nowa jest beznadzejna) niewiem możez w przyszłości jeszcze coś mnie bardziej przerazi ale narazie tak sie nie stało.
Nie będe oryginalny i wymienie takie
(kolejność jest przypadkowa)
HALLOWEEN
PSYCHOZA
LŚNIENIE (Kubrick)
NIGHT OF THE LIVNG DEAD (Romero)
EVIL DEAD
Ja kOCHAM wszystkie horrory z Zombie!!!!Zombie rulezzzzz.....ta ich powolnść ,anemiczność ,wyraz twarzy....jak byłem mały takiego miałem pietra przy ogladaniu ,że o nocy nie wspomne...zabarykadowałem się w pokoju....he he he!!!!aaaaaaaaaaaa one tu sa....aaaaaa.......aa a nie,to siostra z maseczka z avocado...uff!!!!
Kolejność wartościująca:
1.Lśnienie reż.Stanley Kubrick
2.Inni reż.Alejandro Amenabar
3.Candyman reż.Bernard Rose
4.Noc żywych trupów reż.George A.Romero
5.Nosferatu reż.Frierich Wilhelm Murnau
Ja też lubię horrory z zombiakami :)
1. "Gothika"
2. "Resident evil"
3. "The ring"
4. "Dotyk przeznaczenia"
5. "6 zmysł"
To takie lżejsze produkcje, bo jakoś częściej oglądam thrillery niż horrory, ale to zawsze coś ;)
Mój TOP-10 to:
1.HELLRAISER - (cała seria)
2.EVIL DEAD - (cała seria)
3.OMEN (cała seria)
4.EXORCIST (cała seria)
5.BRAIN DEAD
6.Seria George A.Romero czyli NIGHT, DAWN, DAY... OF THE LIVING DEAD + ver. z 68r.
7.NIGHTMARE ON THE ELM STREET (cała seria)
8.TEXAS CHAINSAW MASSACRE (cała seria + remeak)
9.THE CHANGELING
10.HOUSE OF 1000 CORPSES
Mój top5:
1. Ring (cała japońska trylogia)
2. Uzumaki
3. Dark Water
4. EkoEko Azarak (cała seria)
5. Halloween
najlepsze horrory; 1.ostatnia czesc Hallowen bodajze Resurection 2.Underworld 3.Hallowen zemsta Mika Mayersa 4.Gisdy 5.Noc zywych tropow.Polecam szczegolnie te na pozycji nr1 i 3.Chcecie i lubicie sie bawic to obejzcie te filmy
ostatnia czesc Halloween????????? Resurrection?????
hyba zartujesz.
To w takim razie gdzie jest pierwsza, o ile ja w ogole widziales
Ja tam nie wiem, ile jest części, ale tak - ostatnia to "Haloween resurrection".
1. Evil Dead(1,2,3)
2. Lśnienie (Kubricka)
3. Horrory John Carpentera (do W paszczy szaleństwa, późniejsze już nie)
W piątek oglądałam "Dom na Nawiedzonym Wzgórzu". Naprawdę straszne!!! Dodaję go do mojej listy :)
(kolejność przypadkowa z pamieci :) horrory, dramaty, thrillery !!!!
Resident Evil
Hellraiser wszystkie 6 części
Oszukać Przeznaczenie 1 i 2
Smakosz 1 (2 taka sobie)
Seria The Ring Japońska i Amerykańska (niebawem druga czesc USA:)
Lsnienie
Noc zywych trupów
Świt zywych trupów za to beznadzieja bleeee :(
Droga bez powrotu
Statek Widmo
American Psycho 2
Blair Witch Project 1,2
Dom na nawiedzonym wzgórzu
Stygmata
Milczenie Owiec, Hannibal, Czerwony Smok
13 Duchów
Cube 1,2
Śmiertelna wyliczanka
Wilk
Krzyk 1,2,3
Koszmar Mionionego Lata i nastepnego
www.strach
Śmiertelna gorączka
To tyle co pamietam z mroczniejsZych odobine filmow :D
Ma być TOP 5?
- Lśnienie
- Psychoza
- Dracula (Coppoli)
- Obcy - 8 pasażer Nostromo
- Inni
Myślałem jeszcze o filmie, którego tytułu nie mogę "za chiny" sobie przypomnieć. Może ktoś zna go? Grupa dzieciaków schodzi do klatki ściekowej i tam spotykają krwiożerczego klauna. Po latach spotykają się i koszmar (klaun) powraca. Naprawdę bałem się! Mam nadzieję, że nic nie przekręciłem.
Evil Dead 2 i Braindead (- z filmów gore. Hellraiser dobrze ogląda się ze znajomymi przy piwie, chyba szczególnie tą część z gliniarzem. Bałem się na Koszmarze z ulicy wiązów... część 3 jesli dobrze pamiętam. No i "candyman" próbowałem ten numer przed lustrem (z czystej ciekawości ;) ).
Ja uwielbiam horrory, które dają do myślenia i moim ulubiony z tego typu jest - ARMIA BOGA 1 (dwie następne, są dopełnieniem historii, ale widać, że są naciągnięte i przede wszystkim nie są już tak dobre), a poza tym chyba mogę wymienić:
- Cube (który właściwie jest tillerem)
- Trzynaście duchów (pomysł w dużej mierzez zaczerpnięty właśnie z
Cuba)
- Underwold
- Resivid Evil (przepraszam za ewentualne błędy)
- Smakosz
- Ręka Boga
- ciekawym pomysłem charakteryzował się również Dracula 2000
Zaś ze starych dobrych horrorów to: Piątek Trzynastego.
No i warto również wspomnieć o wszystkich horrorach nakręconych na podstawie literatury Kinga.
Dodaję do listy "Dom na Nawiedzonym Wzgórzu" - oglądałam niedawno i jestem pod wrażeniem :)
No właśnie - nie jest straszny :) Nie oglądałam go, ale wystarczyło mi, że zobaczyłam screeny :D Facet stoi pod prysznicem i wychodzi mu metal z ręki. Facet stoi sobie i wychodzi mu metal z gardziołka. Przecież to tandeta! Przy tym się raczej śmieje :)
NaJLePsZe HooRRRRRooooRRRRYYY!!! 1 Blair.....(jedynka)
2 Co kryje prawda...(spoko filmik..polecam)
3 Cmentarzysko zwierząt
4 Inni
5 Fredy(seria oprócz ostatniej częsći)
"Co kryje prawda" oglądałam - b.fajny filmik :) Dodaję do mojej listy "Tożsamość" - oglądałam wczoraj na video. Psychoza nieziemska! I ciekawe zakończenie. Polecam! :)
takie tu gówno macie,że asz sie tego gówna oglądać nię nieda weście cos ze sobą zrupcie na psy i nikt niebędzie wchodził na tą strone