JAki jest według was najstraszniejszy horror po ktorym miliscie jakies wizje slyszeliscie jakies glosy baliscie sie spojzec np w okno lustro ?
Jest fajna historia wogole bo bedac w VI klasie podstawowki pojechalem z przyjaciolmi do kumpla, ktory mieszkal na totalnym odludziu, posrodku lasu...
Nom i rzucil haslo, ze ma dobry film na video: Blair Witch Project, kazdy z nas respektowal bo juz owa nazwa mu sie o uszy odbila...
No i po obejrzeniu filmu, mielismy spac w namiocie, co bylo jzu z gory wczesniej zaplanowane, no i totalny schiz, na poczatku losowanie, kto ma spac od strony lasu, potem nastepne miejsca byly rozdawane, do namiotu wzielismy latarki i psa kumpla, ktorego zamknelismy w przedsionku w razie czego, ale najlpesze bylo jak ok 3 nad ranem zachcialo mi sie lac, czeklam, az za swita, bo mialem pietra w 3. Teraz jak ogldam ten film to tylko tamta historia mi sie przypomina i chce mi sie smiac;)
pozdrawiam.
nie mam faworyta wśród tych 'najstraszniejszych', ale... hm...
pamiętam, że trochę mną wstrząsnęło po obejrzeniu 'blair witch project', nocowałam wtedy u kumpeli... była chyba pierwsza w nocy i trochę się bałam, ale na drugi dzień było już ok, więc film nie pozostawił mi jakiegoś urazu psychicznego ;D
albo the ring... jak się skończyło, to bałam się wstać z podłogi, na której siedziałam ;)
pozdrawiam ;]
ja się cholernie bałam po filmie "duch' ang. wersji poltergeist, i nie pamiętam tytułu, ale był to film z Jamie lee curtis, której zamaskowany brat mordował siekierą ludzi, kilka razy został zabity, ale ożywał dopiero unicestwiło go ucięcie głowy. po tym filmie musiałam spać przy zapalonym świetle...
mieliśmy podobną sytuację ;)
BWP na kompie u kolegi a potem kimanie w namiocie ;)
klimat był nieprzeciętny ;)
pozdrawiam.
Ah, najstraszniejszy mówisz? Nie mam faworyta w tej dyscyplinie :) Jeszcze żaden mnie nie przestraszył do tego stopnia, żebym głosy słyszała ;) Po prostu mało takich filmów jest, albo ja jeszcze na takowy nie trafiłam (co raczej mało prawdopodobne). Najstraszniejszego Ci nie podam, ale może ulubiony - "Amityville"? Moje koleżanki po obejrzeniu tego filmu masowo budziły sie o 3 rano ;) i czekały na ojca z siekierą :)
dla mnie najstraszniejszym filmem był „blade witch Project”. Ten fil snil mi się jeszcze po nocach przez dlugi dlugi czas. Masakra
no no... Blair Witch Project zrobił na mnie kurewskie wrażenie ! oglądałem jak miałem chyba 12 lat. "Coś" (The Thing), też mi sie chyba 2 razy śnił po obejżeniu go...
Możesz zobaczyć http://shutter.widmo.filmweb.pl/
Oto kilka :
- Siedem bram piekieł http://www.filmweb.pl/f34741/Hotel+siedmiu+bram,1981
- dzień d ( i pozostałe części)
http://www.filmweb.pl/f350076/D-Day,2006
To nie jest horror tylko thriller i nie słyszałem po nich żadnych głosów czy coś w tym rodzaju, ale nigdy bardziej się żadnego filmu nie bałem tak jak tego po nim nie mogłem zasnąć kilka nocy. Tym filmem jest "Psychoza", niesamowity głos pani Bates. Miałem wtedy 12,13 lat i film wywarł na mnie kolosalne wrażenie. Do dziś jest on moim najlepszym filmem
"klątwa" ja po obejrzeniu go u kolezanki bałam sie isc do domu a małam parenascie metrów zaledwie.... i musiała mnie odprowadzic :) a jak juz połozyłam sie na łóżko to bałam se oczy zamknac bo jak zamykałam to widziałam oczy czarnego kota i ne spałam, dopiero nad ranem zasnełam pamietam...
Nie mam aż tak silnej wyobraźni, żeby mieć wizje/słyszeć głosy, ale naprawdę się bałam oglądając Grave Encounters.
Schizę to miałam niezłą..: miałam może z 9 lat, pojechałam nocować do przyjaciółki starszej, no i ona proponuje 'Zemstę po latach'. No to ja okej, chociaż jeszcze żadnego horroru nie oglądałam. Siedzimy u niej, ja już w gacie sram przez te wszystkie piłeczki, wózki inwalidzkie i nastrój wybitnie przerażający..no i ona daje pauzę i mówi, że zaraz wraca. A ja tam siedzę na podłodze, gacie mokre, i słyszę nagle szept 'Jooooseph...' ZAWAŁ ŚMIERĆ po prostu kurde myślałam że zejdę...a ona wychodzi zza drzwi i się śmieje...fu*k this! Dlatego pamiętam po 7 latach to jako najbardziej przerażający film, mimo że to nie horror, tylko dreszczowiec...ostatnio go oglądałam i zasnęłam..
ale straszne baardzo to są rzeczywiście 'It' - mój brat miał naprawdę gorączkę i majaki po obejrzeniu, potworny ten film..i muzyka..
1408 słyszałam parę razy i sama uważam, że jeden z najstraszniejszych