Czy nie zdarza się wam czasem że pewne słowa z filmu pozostają w naszej pamięci.Czy ich znaczenie odbija się niczym echo po świadomości i odnosimy wrażenie jak wielki wywierają wpływ na naszą psychikę?Nawet stają się naszym mottem życiowym, dewizą , czy złotym środkiem jakby tego inaczej nie nazwać.Pewnie pare osób uzna to za idiotyzm ale pozostali mogą się nad tym zastanowić. Z góry dziękuję;)

Scarface

Unikajcie otwartych okien - Hotel New Hampshire. Może to nie moja dewiza, ale często przychodzi mi na myśl, kiedy znajduję się przy otwartym oknie tak od 7 piętra wzwyż i wpadam w melancholijny nastrój(oczywiście to nie oznacza, że mam ochotę sobie skoczyć). Po prostu pewna scena wpadła mi do głowy i przypomina w danym momencie.

Scarface

HELIKOPTER W OGNIU - przecięty na pół, umierający żołnierz mówi do swego kolegi:

"Powiedz moim dzieciom, że z tatusiem wszystko w porządku".

Scarface

"jestem samotnym dzieckiem boga" taxi driver

Scarface

modlitwa braci w "Świętych z Bostonu".
pozdrawiam

klucznica

Podpisuję się pod powyższą wypowiedzią obiema rękami:)

użytkownik usunięty
Scarface

"Świat nie znika gdy zamykasz oczy" Memento Christophera Nolana

"Życie jest jak pudełko czekoladek - nigdy nie wiesz co ci się trafi" - Forest Gump; "Niech moc będzie z tobą" - Gwiezdne Wojny;

Scarface

"All you have to decide, is what to do with the time, that is given to you" - Lord of The Rings

Scarface

Bezwzglednie mowa pozegnalna jaka wyglosil Walter Sobchak na pogrzebie Donniego:

"Donny był dobrym graczem i dobrym człowiekiem.
Był jednym z nas. Lubił świeże powietrze i grę w kręgle. A jako surfer przemierzył plaże Południowej Kalifornii aż po Leo Coreo... i Pismo...
Odszedł...
Odszedł, jak wielu jego rówieśników. Zbyt wcześnie. Zabrałeś go, Boże, w swej mądrości. Tak jak innych młodych mężczyzn w kwiecie wieku.
Pod Khe San i Lan Doc i na wzgórzu 364. Ci młodzi mężczyźni oddali swoje życie. Tak jak Donny. Donny, który kochał grać w kręgle.
Theodorze Donaldzie Karabotsos, spełniając to... co mogło być twoim ostatnim życzeniem... powierzamy twe ziemskie szczątki otchłaniom Pacyfiku, który tak kochałeś."

Scarface

EHHEH DOBRY TEMAT MI SIĘ CZĘSTO NASUWA CYTAT Z FILMU "PSY": "DO ŚRODY POTRZEBUJĘ PIENIĄDZÓW" CHYBA NIE MUSZE WYJAŚNIAĆ KIEDY TEN TEKST PRZYCHODZI MI DO GŁOWY? A PRZYCHODZI BARDZO CZĘSTO :)

ALBO TEKST Z FILMU "RYSOPIS" JERZEGO SKOLIMOWSKIEGO PRZYTOCZŁ GO LECH KURPIEWSKI W DZIALE TAKIE TAM W NAJNOWSZYM "FILMIE" A TEKST BRZMI NASTEPUJĄCO:

"-POPROSZĘ CHLEB
-JAKI? JASNY CZY CIEMNY?
-WSZYSTKO JEDNO TO DLA ŚLEPCA"