Nowy filmweb mi sie nie podoba . Forum zlewa się z recenzjami uzytkowników .
A gdzie znajdę ocenę np aktorów i ilosć głosów ? Chyba jestem ślepa

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
virginia_virgi

wezcie cos zrobcie z tym "nowym" filmwebem i forum. niueczytelne w ch... ! trzeba nazwac rzeczy po imieniu.

virginia_virgi

jeszcze się nie przyzwyczaiłaś? Zarząd robi wszystko by portal był jak najbardziej uciążliwy dla użytkowników.
Miałem swego czasu na prawdę fajne pomysły na ulepszenie stronki. Większość pomysłów użytkowników jest odrzucane a wprowadzają te których nikt albo prawie nikt nie chce.
Pierwsze co mi się rzuciło w oczy w nowej odsłonie FW'u to to że jest zdecydowanie mniej czytelny.

virginia_virgi

Tragedia, dobrze, że zostawili chociaż możliwość przełączenia na stary kokpit!

Kokeshi

Jak to zrobić??

Claudija91

Najedź swoją myszką na opcję (po lewej stronie ekranu) "Mój Filmweb", na samym dole możliwych opcji jest stary kokpit.

Nie ma za co ;)

Krytykant

To już udało mi się odnaleźć wcześniej, ale będziesz umiał mi pomóc z inną rzeczą. Czy na tym nowym kokpicie można jakoś ustawić oglądane seriale, jak to było na starym. W sensie ile odcinków jest się w plecy tam było pokazane itd. Bo ja tego u siebie teraz nie widzę.

Claudija91

Mi też tego brakuje. Co za paskudztwo teraz wprowadzili!!

Krytykant

Dzięki wielkie za podpowiedź! Chociaż chwilowo da się uciec od nowych, niepraktycznych rewelacji. Co zmiana, to na gorsze. Heh.

Kokeshi

Stary kokpit jest tylko do 2015 roku :(

virginia_virgi

jak można spaprać coś tak dobrego, zamienić to w coś tak kiepskiego, nie da się na to patrzeć, jeden rekord z listy na cały ekran, nieczytelne w trzy pupy, zdecydowanie na nie :| czekam na możliwość przełączenia na wszystko co stare.. albo czas powiedzieć sobie papa, a szkoda filmweb, bo fajnie było:|

Olszka

Wchodzisz na główną stronę ------> Mój Filmweb -------------> stary kokpit. I po sprawie.

Chyba jestem jedną z nielicznych, którym nowy wygląd się podoba ;) Mi tylko ciągle brakuje możliwości usuwania tematów. Jak się ma konto od lat naprawdę szczeniackich to, aż wstyd czasem czytać jakie się brednie kiedyś pisało.

Claudija91

nie chodzi mi o sam kokpit, zmiany zaszły nieco dalej

Claudija91

a poza tym: Kokpit odchodzi do historii i zostanie wyłączony na początku 2015 roku
stuknie mi roczek tutaj i się zwijam

Olszka

Jeśli rzeczywiście tak zrobią filmweb stanie się całkowicie bezużyteczną stroną ograniczoną do dziwnych dyskusji o filmach...

Claudija91

Otóż to. Też czekam z niecierpliwością na tę jedną zmianę. :)

użytkownik usunięty
Claudija91

Widać znasz się na ergonomii projektowania i używania stron internetowych.
Taki dizajn nie ma najmniejszego sensu jeśli się nie ma monitora 27 cali. najlepiej maca bo ma dobre renederowanie tej ujowej czcionki,

Może nie znam, ale przynajmniej nie mam jak większość pretensji, tylko cieszę się z tego co jest. Mi się po prostu nic nigdzie nie zlewa jak dużo osób tutaj mówi i tyle.

virginia_virgi

Jak dla mnie to filmweb zazdrości facebookowi i chce się do niego jak najbardziej upodobnić :/ Do tej pory największą wadą było ograniczenie gustopodobnych tylko do znajomych, a to co teraz jest? Zniechęca w ogóle do korzystania. Jestem na NIE!

Esta15

może faktycznie coś w tym jest.. zwłaszcza ta opcja "lubie to'...

Ale Facebook jest o wiele czytelniejszy ma lepszą czcionkę.. a obecnie wszystko na filmwebie się zlewa w biel..

sewerynsenior

Bo Facebook od początku miał być portalem społecznościowym i pod tym kątem był dopracowywany. Filmweb chce przejść 'transformację' i z dobrej bazy filmowej też w taki portal się zmienić. Ale albo to zadanie przerosło twórców, albo jest to zamierzony przerost formy nad treścią. Cokolwiek to jest zmierza w coraz gorszym kierunku...

virginia_virgi

Nie ogarniam, co oni odpieprzają. Co zmiana to gorzej. Nie dość, że nie wiem gdzie wejść do działu aktualności, pozmieniali dosłownie wszystko, to jeszcze strona ładuje się 3x wolniej niż poprzednio. Gdyby nie moja baza filmów oglądniętych, i tych które chcę oglądnąć, to usunąłbym stąd konto, i nigdy na to gówno nie wchodził. Nie, nie, i jeszcze raz nie.

Endriu394

Zmiany całkowicie niepotrzebne. Nikt ich o to nie prosił, a i tak zrobili wbrew starym (tzn. stałym) użytkownikom na złość.
Najpierw pajacowali z akcją "wyłącz adblocka, bo jesteśmy biedne leszcze, a reklamy to nasze życie", a teraz jeszcze to.

Kiedy nauczą się słuchać użytkowników ?

Krytykant

Chodzi o to, aby przyciągnąć gimnazjum - multum zdjęć a niedługo może wejdzie ocena avatarów i fotek z aktorami. Poza tym , po 20 minutach oglądania tego "czegoś" boli mnie głowa i widzę wielką czarno-biało plamę z żółtymi plamami.

virginia_virgi

Fakt, też mam problem z czytelnością. Dziwne że to poszło online, przecież od razu widać ze layout jest niedopracowany.

virginia_virgi

Jest niefajnie, też mi się bardzo nie podoba. Przecież można zostawić opcję do wyboru- stary i nowy layout i niech każdy sobie klika, co mu pasuje i z czego chce korzystać.

pitbull_

Aaa bardzo przepraszam- jest opcja stary kokpit :) Już jestem szczęśliwa :)

pitbull_

Niedługo się nacieszysz, bo od początku 2015 usuwają stary kokpit :(

virginia_virgi

Najpierw zrąbali opcję seriali na profilu i ich oceniania, a teraz jakieś rozmazane strony filmów z czcionką 40. To jest paranoja. Nic tylko się zmywać po takich "ulepszeniach" bez jakiejkolwiek ankiety. Kokpit kokiptem, ale strony filmów i aktorów? Dużo bym oddała, żeby wrócić do starego filmweba.

matinee92

mogliby forum dać chociażby w innym kolorze bo tak to się wszystko zlewa , poprzedni filmweb był o wiele lepszy .-

virginia_virgi

Mi też się strasznie nie podoba :(
Przyzwyczaiłam się do tamtego filmweba :(
Najbardziej denerwują mnie tematy pod danym filmem które teraz zlewają się z cała resztą..No tragedia :(

pati1109

ja tez jestem na NIE !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! okropny, niewygodny, nieczytelny - troche żal będzie to rzucić po tylu latach ale cóż.....

virginia_virgi

Cały ten nowy wygląd to jest jedna wielka porażka... dodatkowo usunęli według mnie jedną z najważniejszych funkcji dot. seriali, a mianowicie "Najlepiej oceniony: (odcinek)". Teraz aby zobaczyć który odcinek został najlepiej oceniony to muszę wchodzić w odcinki > wg oceny. Poza tym, ta wąska czcionka o kolorze niemal identycznym jak tło strony jest kompletnie nieczytelna.

Oh... coś czuję, że niedługo będzie się trzeba przenieść na jakiś inny portal...

V3X_

W dodatku jeśli ogląda się więcej niż 3 seriale, bardzo trudno jest śledzić, czy wyszły nowe odcinki. Jest co prawda pasek z napisem "nie przegap odcinka", ale pokazuje on wszystkie seriale, łacznie z tymi, które człowieka zupelnie nie interesują. Chaos krótko mówiąc. Ponad 10 lat na filmwebie i chyba czas się z portalem pożegnać.

Ardelin

Gdzie jest teraz tabelka z MOIMI serialami pokazująca za ile dni są premiery kolejnych odcinków!? Dlaczego informacja dotyczące kto jest reżyserem nie znajduję się jak wcześniej obok gatunku filmu tylko trzeba tego szukać ciul wie gdzie? TO jakiś dramat. W tej chwili nie ma tu nic z czego mógłbym korzystać oprócz samego oceniania filmów/seriali. :(

virginia_virgi

Niestety zgadzam się z większością wypowiedzi, FW zrobił się nieczytelny. A ile trzeba się naklikać, żeby znaleźć nadchodzące odcinki seriali...

virginia_virgi

Generalnie nowe opcje in plus, ale layout jest okropny. Wszystko jest nieczytelne, oczy bolą, a korzystanie ze strony jest zwyczajnie nieprzyjemne.

virginia_virgi

chyba programistow to z praktyk letnich wzieli, na pierwszej stronie skorzystanie z dolnego menu jesli ma sie za duzo aktywnych znajomych jest praktycznie awykonalne

ps. tylko mnie sie rekomendacje popsuly pokazujac za najbardziej popularna rekomendacja to film z 16 glosami?

pioner1991

włączyłam stary kokpit i co wyszłam i znów weszłam na stronę i znów ten nowy .

virginia_virgi

bo to tylko zwykła podstrona.. webmasterzy mogliby to zrobić na podstawie "ciasteczek" wtedy zapisywały by ci się te ustawienia i miałabyś swój kokpit ciągle.. ale po co to robić skoro widnieje jak byk informacja że: "Kokpit odchodzi do historii i zostanie wyłączony na początku 2015 roku"

pioner1991

może programistów wzięli tych, co program do zliczania głosów dla PKW robili...

użytkownik usunięty
virginia_virgi

Większa i lepsza funkcjonalność? Tak!
Nowy design, który zlewa wszystko i utrudnia czytelność portalu? NIE!

Nie mam pojęcia z jakiego powodu filmweb uparł się, żeby upodobnić się wyglądem do tych wszystkich nowoczesnych portali, pozbawionych ramek, opierających się na kilku kolorach i "prostocie", która paradoksalnie komplikuje cały odbiór treści.

virginia_virgi

Mój Filmweb to coś całkowicie zbędnego. Aktywność znajomych jest dla mnie jedną z najmniej interesujących spraw na filmwebie. Dotychczasowy Kokpit ze swoją zawartością był użyteczny. Teraz zamiast "Nie przegap w TV" mogę sobie pośledzić program TV, tak samo, jak na każdej innej stronie z programem telewizyjnym. Wizualnie strona przestała mi odpowiadać. Tworzący stronę weźcie pod uwagę, że zmiany się nie podobają użytkownikom!

jagunowicka

Nazwa "Mój filweb" jest chyba żartem. Jakie to "moje" skoro mam niewielkie (w porównaniu z kokpitem) możliwości konfiguracji? To nie "Mój filmweb" ale "Wasz". "Ostatnia Aktywność znajomych" to po prostu analogia do Walla na Facebooku. Byle tylko nie wprowadzono możliwości wklejania fotek...