Hmm jak to nasza stara nowa świecka świąteczna tradycja nakazuje polskie programy TV ustalają sobie swój blok programów na świeta :) Obstawiajcie co w tym roku "znów" bedziemy oglądac?
Ja stawiam na :
- Kevin Sam W Domu
- W Krzywym Zwierciadle Witaj Świety Mikołaju
- Szklana Pułapka 1 (bo 2 czesc w Nowy Rok lub Sylwester ;)
Jak mi sie cos jeszcze "tradycyjnego" przypomni to znow napisze :) Pozdrowka :)
Proszę Was, nie zapominajcie o "Willow"...:/ Mogą też puścić Kevina w Nowym Jorku, albo (dla odmiany) Alexa...Ludzie, zlitujcie się, ile można??!! :/
Hehe, myślę że to jest dobry pomył:) I zwolenników chyba będzie łatwo znaleźć:) Bo kto lubi oglądać w kółko to samo?
niezdziwil bym sie gdyby drugi raz puscili "grinch-swiąt niebędzie",
Na "śniętego mikołaja " raczej nielicze bo aktualnie drugą czesc puszczają na HBO.
Moze " Gliniaz w przedszkolu", ale z tego co pamietam to dosyc niedawno leciał na polsacie.
gliniarz w przedszkolu o tak Szwarceneger też ma często swoje miejsce może jeszcze Bliźniacy
albo jakąś wersje Opowieści Wigilijnej
W TVP to zapewne "Miś" albo "Rozmowy kontrolowane" (ale nie przeszkadza mi to), w Polsacie pewnie "Kevin". Pozdrawiam!
A ja mysle ze znow jakis polski "mega hit: puszcza w częściach jak np. Pan Tadeusz, Quo Vadis itp (oczywiście na TV Polonia lub Jedynce). No i nie zapomnijmy o "Zakonnicy W Przebraniu" :) Pozdrawiam również :D
zapomniałeś dodać: I kto to mowi, nie, chociaz nie, to niedawno lecialo:-) ale jesli puszcza kevina 1 i to puszcza Kevina w Nowym Jorku:-)
Oprócz Kevinów obstawaim "Ptaszka na uwięzi" - powinien się pojawić koło świąt, albo po nowym roku. Kiedyś przez kilka lat z rzędu puszczali ten film właśnie w okresie między- lub poświątecznym...
Prawdopodobnie pojawi się jeszcze "Przeminęło z wiatrem" (albo na Wielkanoc - jedno z dwojga) No i napewno cos z tematyki Dartagnian:)
Hmm a nuż Polsat mający prawa do Bethoveena puści nam to (znów) na święta. Co do Niekonczocych sie opowiesci to zapewne rowniez na Polsacie albo na TVN w Pierwsze Swieto kolo poludnia hehe bo to takie familijne :P A może znów którąś czesc Speeda puszczą koło Sylwestra :) Ciekawi mnie czy nasza "wspaniała" TV zaskoczy nas czyms pozytynym w Święta :) ??
Wigilia:
TVP1 - "Pan Tadeusz"
Polsat - "Kevin sam w domu"
TVN - "Grinch, świąt nie będzie"
Boże Narodzenie:
TVP1 - "Bez twarzy"
Polsat - "Szklana Pułapka"
TVN - "Killer"
II Dzień Świąt:
TVP1 - "Cztery wesela i pogrzeb"
Polsat - "W krzywym zwierciadle: Witaj święty Mikołaju"
TVN - "Gorączka"
według mnie napewno to będą wszystkie części "Kevin sam w domu" oraz nie pojdnany który kiedyś bawił a dziś nuży " Dzieciak w opałach"To moje typy pozdro
Będzie typowy standard :-) tzn " Kevin sam w domu " ; " Kevin sam w NY " ; " Gliniarz w przedszkolu " pozdrawiam :-)
Tak więc analizując Wasze dotychczasowe wypowiedzi mozna przedstawić typy swiatecznych filmow nastepujaco:
1 miejsce: "Kevin Sam W Domu" dostał siedem głosów :D Bezsprzeczny lider klasyfikacji ;) Od lat gości w naszych TV na swieta
2 miejsce: "Kevin Sam W Nowym Jorku" zabrakło do 1 miejsca, ale pewne drugie miejsce z 5 głosami :P w sumie tez go nigdy nie brakuje w grudniu
3 miejsce: "Gliniarz W Przedszkolu" dostał 3 głosiki wiec rowniez wielce prawdopodobne ze Arnie wypełni nam czas swiateczny :P
4 miejsce: "Szklana Pułapka" , "W krzywym zwierciadle-Witaj św Mikołaju" oraz "Pan Tadeusz"; filmy dostaly po 2 głosy co czyni ich (wedlug Naszych opinii) powaznymi kandydatami to zaistnienia na swiatecznym ekranie :D McLane, Griswoldy i Soplicowie z Horeszkami na 80-90 % beda
Reszta filmów zdobyła po jednym głosie ale maja jeszcze szanse doskoczyc przynajmniej do 4 miejsca:)
Jak przeczytałem samą treść tematu odrazu na myśl przyszły mi obie części Kevina który w klasyfikacji przewodzi:) i Szklana pułapka, którą oglądam co roku:) Jakoś na święta nie zapowiada się żeby puścili jakiś super hicior bo jak mieli by czymś zaskoczyć to już by się tym pochwalili:)
Na 100% będzie Kevin, to bankowo.... Ale obstawiał bym też "Wariackie Święta" ewentualnie "Szklanką po łapkach".... PZDR!!
Jednak istnieje również pozytywna tendencja, co roku na święta poleci 1 max dwa filmy których nie było wcześniej.:)
No zapomnieliście jeszcze o coświątecznej dawce Barei.
3 filmy dzieją się w zimie: "Miś", "Brunet wieczorową porą" i "Niewiarygodnie spokojny człowiek". Osobiście stawiam na ten ostatni - bywa najczęściej w Święta, bo z całej trójki jest definitywnie najgorszy.
Pozdrawiam przedświątecznie!
No to widze ze "Keviny" umacniają dwa pierwsze miejsca :D praktycznie na 100% zapewnione 2 pierwsze miejsca :D Moze znow jakis Wladca Pierscieni poleci ? Chyba TVN to ma w swoim "repretuarze" dziekuje za pozdrowienia przedswiateczne i rowniez Pozdroowka For All :D...Swieta juz za 3 tygodnie ;P
Mogliby puscic "Burze lodową" bo to bardzo dobry film, a rzadko można go obejrzeć...
Niestety na naszą kochaną TV nie liczę...
Aaa przypomnialo mi sie :D Nie leci tez w kazde święta "Parszywa Dwunastka" ??? Mi sie wydaje ze to też własnie nieodzowna część polskiego Bożego Narodzenia w TV :D
A wg mnie polsat jeszcze chyba nie wykorzystał do końca swoich praw do emisji "Titanica", więc podejrzewam, że może sie zdarzyć:)
Fakt, przeciez Titanic to "mega hicior" a Polsat podzieli go na dwie częsci i bedziemy mogli to ogladać w Pierwsze i Drugie Swieto :D...Jestem ciekaw jak sie sprawdzi nasze prognozowanie :D
Co do prognozowania ,to mogę już Wam czy Wasze typy się sprawdziły,gdyż obejrzałam reklamę w jakimś programie :TVN-ie albo Polsacie,nie pamiętam.A więc tak...oczywiście polecą dwie części Kevina,poza tym Filadelfia i Bezsenność w Seattle.O Titanicu narazie cicho :-)
Zeke, całkiem aktualny temat ześ poruszył. I jakże ważny.
Jak widzę co roku te Keviny, Alexy i inne historie, to odruchy wymiotne już mam. ;-)
Częstują nas tym samym karpiem i tymi samymi śledziami. Choć ewidentnie wolę zjeść tradycyjną potrawę niż oglądać 'tradycyjne' filmy.
Hmm Hello Blanca :) Tak wiec widze ze faworyci nie zawiedli i zas Insolence bedzie mial odruchy wymiotne :) bo Keviny bedą :) no i znow tradycja zobowiazala :), tez jestem ciekaw czy nas zaskocza choc troche pozytywnie :D
"Kevin Sam W Domu", "Kevin Sam W Nowym Jorku", "Naga Broń", "Ści(ą)gany", coś ze Krzywego Zwierciadła, podobno mają lecieć "Rybki z ferajny" :D.
No Leslie Nielsen i jego filmy typu Naga Bron lub Szklanka Po Łapkach moga znow być :D a te "Rybki z ferajny" to mamy uważać za swiateczny mega hicior? :D Tak lakoncznie to ujmę: na bezrybiu i rak ryba :D...Thx za wypowiedzi :D
Faworytem sa "Keviny" , pewnie bedzie jeszcze jakis hit akcji ze Stallonem lub Szwarcenegerem oraz jakaś nowość puszczana po raz pierwszy w telewizji
wiemze pierwszą część szklanej pulapki mają puścić, ale mnie w tym roku polsat zawiódł bo dwie części Kevina puszczają przed Swiętami hahaha....
Swoją drogą mogli by puścić trzecię częć niekończącej się opowieści, bo w necie nie ma napisów i nie mam jak obejrzeć.
A parszywa dwunastka raczej nie poleci, bo jakieś dwa miesiące temu była. Chociaż z drugiej strony wszystko jest mozliwe.
Ja jednak żyję nadzieją, że w tym oku telewizja polska nas zaskoczy i da same nowe filmy:)
Pomarzyć dobra rzecz...:]
Ale wiesz, Parszywych Dwunastek jest kilka i mysle ze ktoras poleci na mniejszym kanale, jak np. TVN 7 albo TV 4 :)
Co do nowych filmów :D No wlasnie pomażyć sobie mozna hehe :)
..moze jeszcze nie zauwazyliscie.. ale (chyba) polsat juz reklamowal filmy na swieta i oczywiscie "keviny" sa w repertuarze :P
moze POLSAT "Brzdaca w opalach" pusci? Pamietam to jak dzis, ze zamaist siedziec przy stole wigilijnym z rodzina ogladalem z zacieciem ten film :P A tak na serio wydaje mi sie, ze w swieta POLSAt pusci dlugo obiecywane "Miasteczko Haloween", a TVP "Gdzie jest Nemo"
no wlasnie nie moge sobie przypomniec.. bo szczerze nie skupialam sie nad tym.. ale "kevinow" pamietam bo nawet powiedzialam.. " i znowu ten Kevin" :P
Napewno puszczą Zabójczą Broń - akcja filmu działa się w Święta, a poza tym ten film ma w sobie magię Świąt :)
Nio Zabojcza Bron ma ten swoj Xmasowy klimat podobnie jak prawie wszystkie wymienione tutaj filmy :D
Jeszcze kiedyś pięknego oridżinal ;) Kubusia Poochatka puszczali w TVP teraz to juz nie swieta bez Kubusia