Piszę, gdy po raz kolejny weryfikator odrzucił materiał. Poprzednio nie protestowałam, bo może faktycznie... racja była po jego stronie. Tym razem jednak powodem było niepodanie źródła internetowego. Ja wszystko rozumiem, tak jest łatwiej i w ogóle wszyscy nie mamy czasu, aby szukać. Tymczasem w przypadku filmów i aktorów przedwojennych bardzo często nie ma możliwości znalezienia informacji w internecie ( "przekopałam" kilkadziesiąt stron i nic..., a sama chętnie bym coś znalazła, tak dla siebie). Pozostają więc książki i artykuły w czasopismach... też zresztą nieliczne). I proszę zrozumieć, że mi nawet nie zależy na punktach. Po prostu chciałabym, aby strona dotycząca np. Aleksandra Żabczyńskiego była bogatsza w informacje o nim, ale w internecie informacji niewiele. Przy okazji: jeśli ktoś zna inne strony niż filmpolski, stopklatka, dyskusyjne forum filmowe oraz oczywiście filmweb i te strony, które można znaleźć za pomocą wyszukiwarki google [przejrzałam je kilkadziesiąt razy] to bardzo proszę o adresy tych stron tutaj lub u mnie na blogu. Będę szczerze wdzięczna. Reasumując: znam regulamin dotyczący dodawania nowych informacji, podawania źródeł itp.Sama go przestrzegam, bo gdyby każdy zaczął sobie ignorować regulamin byłby naprawdę galimatias. I dobrze, że jest ktoś kto nad tym czuwa, kto weryfikuje. W tym miejscu ogromny ukłon w stronę weryfikatorów. Ale może jeśli chodzi o filmy stare, o aktorów przedwojennych to dobrze byłoby wykorzystać też inne źródła nie tylko internet. Inaczej strony poświęcone filmom i aktorom dawnym będą bardzo ubogie. I jeszcze pytanko : czy można egzystować na filmwebie nie mając żadnych punktów? Jeśli tak to możecie mi ich nie przyznawać. Samo już bycie tutaj jest dla mnie bardzo ważne jest świetną zabawą. Pozdrawiam. Jeśli przypadkiem kogoś uraziłam czy dotknęłam to przepraszam. Nie było to moim zamiarem.