Wiem, że jest jeszcze wcześnie ale jakie są Wasze typy, kto zostanie nominowany ?

użytkownik usunięty
batman12

Mam to w d. Nie oddaje to w żaden sposób wartości filmu a im bardziej się ten marketingowy badziew nagłaśnia, tym trudniej mają wartościowe filmy.

Zgadzam się

TheNaturat_2

A według Was na Oscarach nie ma wartościowych filmów ?

batman12

Są, ale są też niewartościowe. Tak samo jest z tymi nienominowanymi.

TheNaturat_2

Ale musisz przyznac, że wiekszosc filmow Oscarowych jest co najmniej bardzo dobra

batman12

Nie przyznam bo nie robię statystyk...
Zresztą ja się staram nie pożerać amerykańskiej papki więc zawsze zwracam uwagę tylko na nominowane nieanglojęzyczne.

batman12

Nie muszę. Tak było kiedyś. Z latami jest gorzej i gorzej.

Podpisuj si pod tym stwierdzeniem.

Podpisuję się pod tym stwierdzeniem.

batman12

W kategorii film animowany to na pewno "Jak wytresować smoka 2"

no_bo_co

Też tak myślę

batman12

Grand Budapest Hotel, Inherent Vice, Intestellar (efekty specjalne?), Big Eyes, Boyhood, Into the Woods (np. za kostiumy)
Heh, niektórych nie widziałam albo jeszcze nawet nie wyszły, ale strzelam w ciemno :)

abc2343

Grand Budapest Hotel napewno za rolę Ralpha Fiennesa, może za najlepszego reżysera lub scenariusz dla Wesa Andersona albo za najlepszy film. Intestellar może też za role Matthew albo za reżysera dla Nolana.

batman12

Do GBH obstawiałabym raczej zdjęcia i scenografię, bo były naprawdę piękne :).

abc2343

Ale w jednym możemy się zgodzić GBH to jeden z największych faworytów do Oscarów :)

batman12

A Boyhood? Teraz to wszyscy obstawiają, ale u mnie w kina dopiero w połowie października.

abc2343

Bo to polska :)

batman12

Najlepszy film: Noah
Najlepszy aktor pierwszoplanowy: Nicolas Cage (Tokarev)
Najlepszy aktor drugoplanowy: Johnny Depp (Transcendence) Drugoplanowy, bo był trochę nieobecny...
Reszta nieistotna.