Jakie powinny być nominacje do przyszłych Oskarów? Stawiam na Toma Hanksa na naj. rolę męską za "Terminal".

Meg_16

Może, że Tom Hanks zdobędzie oskara za rolę męską, ale mysle że skutecznie może mu to uniwmożliwić Jim Carrey. Co do "Aleksandra" to bym się jeszcze wstrzymał ponieważ film ten okazać się podobny do "Troi". A to by była szkoda. Ja bym stawiał na "Pasje" Gibsona. A "Shrek" ma już oskara w kieszeni.

Meg_16

zgadzam sie co do toma hanksa prawdopodobnie dostanie tę nagrodę zasłużenie shrek za film rysunku najlepsza rola pierwszoplanowa tu jeszcze nie mamy zdecydowanej faworytki najlepszy film pomyślmy wypada na troje chyba że coś wymyślął najlepszy reżyser według uznania ja osobiście stawiam na ......... niwiem muszę jeszcze wszytko przeanalizować pozdro

kante

Zgadzam się z opiniami, że filmy nominowane do Oscarów pojawiają się na ekranach amer. kin pod koniec roku. Pewne natomiast wydają się dwie kategorie: pełnometrażowy film anim.-Shrek 2, pełnometrażowy film dok.-Fahrenheit 9/11. Zapomnieliście o filmie "Ladykillers" i roli Hanksa w tym filmie. Takie obrazy jak Troja czy Król Artur będą się liczyć tylko w kategoriach technicznych. Natomiast pewna niepisana reguła (nie zawsze stosowana jednak konsekentnie) mówi że teraz głównym faworytem będzie film skromny, kameralny, może jakiś dramat (po ostatnim sukcesie dużej produkcji jaką był "Władca..."

karakter

Należy także przeanalizować, jakie filmy amerykańskie/ bryt. pojawiły się w tym roku na międz. festiwalach: "Vera Drake" Mike'a Leigh, "Palindromy" Toda Solondza, "Maria Full of GRace"

karakter

co do filmów które mogą być nominowane, to jeszcze bym się zastanowił...co do aktorów, może dojść do spotkania duetu z "Zakładnika"... czyli Cruise za główną role i Foxx, ale nie za role w "Zakładniku"- tylko w filmie "Ray"...jak narazie słyszałem same entuzjastyczne recenzje na temat jego gry...nie wiadomo jak wypadnie Colin Farrell w roli Alexandra- możliwe, że tu będzie kolejna nominacja..ale z tym trzeba jeszcze troche poczekać :]

Meg_16

Myślę, że "Pasja" mojego idola Melusia G. zgarnie przynajmniej trzy... Na pewno za reżyserię! :)

Meg_16

Proszę tylko nie Hanks za rolę w "Terminalu"... Hanks to świetny aktor i tym bardziej bolała mnie jego rola w tym beznadziejnym filmie...

Jacobi

opinie sa podobne,większośc stawia na Hanksa, a jak znam Akademię to faworyt odejdzie z pustymi rękoma.

Meg_16

Ja także stawiam na Toma Hanksa i jestem pełna podziwu dla jeso talentu.

Meg_16

a aj myśle że w tym roku nikt oscara nie dostanie bo terroryści w maskach Barbary Straisand porwą wszystkich nominowanych do Wietnamu gdzie ci będą musieli szyć buty Nike 20 godzin dziennie

a pozatym stawiam na Denzela za Men on Fire!
zaje...

PietkaDjinn

Tom Cruise za "Zakładnika", "Old boy" najlepszy film zagraniczny a z resztą nie wiem... film to może Tony Scott za "Człowieka w Ogniu"??? Hmm... Trudne...

użytkownik usunięty
Meg_16

Łe...nie wiem co się tak wszyscy zachwycaja Terminalem i Hanksem...toć to przesada....Na pewno było dużo więcej ciekawych ról w tym roku!!!!!!!!!

Kandydaci najlepszy flim Pasja oraz glowna rola meska Eric Bana za Hektora
Pozdrawiam

Espagnol

co racja to racja , dużo ciekawych filmó było , teraz tylko czekać

Meg_16

Oscara za najlepszy film obocjęzyczny powinien dostać OLDBOY według Chan-wook Park'a

Meg_16

No wiec tak .. nie wiem za co , wszystko moze byc dla "czlowieka w ogniu" ;) film naprawde dobry i nalezy mu sie