film, który Cie zmienił - przewartościował Twój system ontologiczny :)
wzbogacił Cie albo dokonał spustoszenia - w każdym razie nigdy go nie zapomnisz; zamieszkał w Twojej podświadomości...
"legalna blondynka" .... hehe ... nie no to żart oczywiście! myślę że największe wrażenie zrobiły na mnie filmy
1)"Podziemny Krąg"- duża dawka poglądów na temat współczesnego świata, wyznawanych wartości, nieznajomych ludzi których na codzień mijamy gdzieś na ulicy, podejścia do samych siebie i próby funkcjonowania w społeczeństwie ....
2)"Siedem" - uświadomienie nieprzewidywalności ludzkich zachowań i tego że tytułowe siedem grzechów głównych popełnia każdy z nas praktycznie codziennie, czego tak na prawdę nie dostrzegamy, a co widzą inni .... jak życie ludzkie jest kruche i można je w każdej chwili stracić z ręki kogoś kto stawia siebie ponad innymi ....
3)"Arizona Dream" - na temat tego filmu trudno mi się wypowiedzieć gdyż nie potrafię ubrać swoich odczuć w słowa .... trzeba go po prostu zobaczyć i samemu ocenić ....
oprócz tego jest wiele filmów które po prostu lubię bądź bardzo lubię, zapadną w mojej pamięci ze względu na doskonała grę aktorksą, zdjecia, emocjonalność .... są to głównie filmy z Johnny'm Depp'em gdyż to jest aktor który do filmu wnosi coś niesamowitego (nie mówię tu o jego urodzie) - zarówno do filmu komercyjnego jak i ambitnego!