...kto mi poleci jakiś zajefajny film!... nalepsiejszy byłby horror... albo jeszcze lepiej komedia... tylko najlepiej jakaś nowa... z 2006... i żeby Reese Witherspoon grała... takie młodzieżowe... a kto zna niech też dramat jakiś poda, bo ja nie znam żadnych... a chciałbym jakiś super dobry film zobaczyć!... tylko nie wojenny... choć też możę być... byle był fajny!
To jak? pomożecie? dzięki z góry... i jeszcze jedno... niech ten horror będzie straszny... dzięki!!

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Snaga_Przeklety

...ufff... bałem się, że w złej rubryce temat umieściłem...ale widzę, że w dobrej (chyba)... kamień z serca...

Snaga_Przeklety

Z nowszych horrorów: "Shuter - Widmo" jest bardzo dobrym filmem, warunek - trzeba oglądać w nocy!

Z horror-komedii: "Bubba Ho-tep", nieźle się pośmiałem, choć film na pewno nie jest dla każdego.
http://www.filmweb.pl/Film?id=93571 [www.filmweb.pl/Film?id=...]

Z horror-gore: "Pełzacze" - całkiem "sympatyczny" film i ukłon w stronę miłośników flaczków :)

Snaga_Przeklety

Z nowszych, a straszne no to ten Shutter, mniej straszne i nie najlepsze Room 6, Mroczne godziny, See no evil.

użytkownik usunięty
pro415

Ja polecam "Gang Olsena" 1,2,3,4 i wszystkie części "Akademii policyjnej". Jeśli chodzi o horror to "Wesoły diabeł" powinien nie pozwolić Ci zasnąć przez całą noc...

użytkownik usunięty
Snaga_Przeklety

No nie wierzę, nie wierzę po prostu :P...

A tak na poważnie, to chciała bym pomóc, ale tak naprawde to ja nie lubię filmów... nie oglądam raczej... tylko jak musze...
:D

użytkownik usunięty
Snaga_Przeklety

Najlepsiejszy horror...z Reese Witherspoon...z 2006...to będzie "Tristan i Izolda"...też trochę komedia młodzieżowa....ale nie wojenny ;) Polecam :)

użytkownik usunięty

Albo ktoś się pod ciebie podszył Snaga albo to twoja kolejna prowokacja. Bardziej prawdopodobne jest to drugie...

Lunatyk widzę wykazuje się niezwykłą przytomnością umysłu - niekoniecznie właściwą dla jego stanu!

Ja z horrorów polecam mrożący krew w żyłach, klasyczny już pojedynek tytanów: "Jelonek Bambi kontra Godzilla"
http://www.filmweb.pl/Film?id=141905 [www.filmweb.pl/Film?id=...]
Moją ulubioną komedią jest natomiast "Kopernik" małżeństwa Petelskich...
Czterdziestolatek w peruczce; ja nie mogę, ale kino!

Woyciesz

Jeśli chodzi o komedie polecam Wesele!!!!
Polska komedia ale świetne wykonanie polecam!!!!

Natan99

Oczywiście chodzi o "Wesele" Wajdy wg Wyspiańskiego, bo to Smarzowskiego było jakby mniej zabawne.

Woyciesz

Snaga, Imperatorze, czyżby to była podpucha?

Woyciesz

...co do WESELA Wajdy to prosze je zostawic w spokoju bo ten film jest świetny!... ale nie jest taki bardzo zajefajny!...

użytkownik usunięty
Snaga_Przeklety

no jak nie zajefajny...włąśnie, że jest taki...ziomalski...
i przy okazji pozdrowiska dla wszystkich ziomów, Aśki, Loguta, Mieci...

Wesele z marmuru i Wesele z żelaza to klasyka kina środkowo-polsko europejskiego!!! Tu nie ma żartów!!!

OLO78

...tak!...ale słyszałem, że miało powstać jeszcze "Wesele z ołowiu:zemsta księdza"...ale nic z tego nie wyszło... scenografia się schajczyła i nie było kasy na odbudowe

Snaga_Przeklety

no... pamiętam taki film, gdzie scenografia poszła z dymem...To był "Neron"

OLO78

..a to nie podczas kręcenia tego filmu spalili odtwórcę głównej roli?...

Snaga_Przeklety

To o czym mówisz, to "DziJoanna D'Arc"...

Snaga_Przeklety

"amityville" (nie jestem pewna pisowni)-horror
"egzorcyzmy emily rose" - nie wiem czy to do horroru można podłączyć ale moim zdaniem jest straszny
"wyznania gejszy"-po prostu śWIETNY film
"biały smok" - komedia

Snaga_Przeklety

Ja Ci polecam takie coś... w TV cały czas leci..., praktycznie od rana do wieczora... Raz to sie nazywa "Wiadomości", innym razem "Panorama", "Informacje", "Fakty"... Z pewnością odniesiesz z ogladania 'tego' wiele korzysi... Nie dość, że wymieszane są tu wszystkie gatunki, których poszukujesz... to dodatkowo wpłyną one pozytywnie na Twoje morale. Jedynym minusem będzie zapewne brak Reese Withersoon, ale od czego chłopie masz wyobraźnie... :PPP

Miyoki

Miyoki- Twoja odpowiedź świadczy o Twojej głębokiej mądrości życiowej...Szacunek...Jeszcze długo muszę pożyć na tym (lub tamtym) świecie, by z ust moich takie słowa padły...Ja również się zastosuję do Twych rad: od dziś z dumą i uprzedzeniem będę śledził sagę Wiadomości. Tylko co z tą Polską?

A Snago, by zobaczyć Twą ulubioną postać, wystarczy obejrzeć cokolwiek na TVN Style- dowiesz się tam jakiego ma pieska, lub w któeych europejskich hotelach kupuje firmowe szlafroczki

OLO78

A i owszem OLO... głębokiej... Doceniam, że to zauważyłeś. A może, że 'pan' to zauważył...

Miyoki

Daj spokój, Miyoki; taki ze mnie pan, jak z mojego owczarka Szarik...

OLO78

Wspaniale!...wielkie dzięki za wiele świetnych rad!...już zaczynam oglądać "wiadomości"... (i super dzięksy dla Arienne...)

Snaga_Przeklety

no tak, programy informacyjne w tym kraju to istna komedia
i idzisiaj polecam oglądać mecz (który skąd inąd (jakkolwiek się to pisze) już się zaczął), bo na pewno będzie zabawnie ;), na płacz już za późno, a więc chociaż można się ubawić
a najlepsza komedia z filmów to, hmmm, chyba jednak "Koszmar z ulicy wiązów" ;)

użytkownik usunięty
LeiA

Snaga, ja już nie wyjeżdżam ,bo beze mnie mózg Ci się lansuje.

Nie martw się mój drogi, w autobusie widziałam dwa znakomite filmy.
"Legalna blondynka 2" - to wcale nie jest gupi filmik, po prostu wielu go nie rozumie.
"Rh-" -polski najprawdę dobry horror
Mam nadzieję, że dobrze Ci doradziłam.
:*

...dziękuję Panno Cudowna...bez Ciebie życie było takie szare...dziękuje...
:*

Snaga_Przeklety

Wrócę sobie do głównego tematu...warto obejrzeć "Stuart Malutki", gdyż chórki polnych myszy biją na głowę wszystkie inne ścieżki z filmów

OLO78

No, ale się walnąłem. W czoło. Młotkiem. au. Chodziło oczywiście o "Babe- świnka z klasą".

Po premierze Miss Piggy z zazdrości zapewne popełniła samobójstwo poprzez rozczłonkowanie, by zaistnieć jako dwa tuziny puszek "Polish HAM"

OLO78

...no racja "Babe - świnka z kasą" to dobry film... film zrewolucjonizował polski rynek mięsny...

Snaga_Przeklety

jeżeli ci chodzi o jakies zajefajne :D niezłe filmy które utkwiły mi w pamięci to polecałąbym :
-requiem dla snu-dramat
-donnie darko-dramat
Komedie: oczywiscie moga Ci sie nie podobac ja podaje tylko te ktore mi sie bardzo spodobaly:
-mafia-parodia filmow sensacyjnych
-not another teen movie-rowniez pardia
-polowanie na druhny-komedia
-slyszalam tez ze Mrówki w Gaciach sa niezle:D
A co do horroru to shutter-widmo bez dwoch zdan!!

sedorax

Dzięki że mi przypomniałeś!!!

- ZAJESTRASZNY FILM
- PRZEJŚCIE SMOKA
- BLADY, WIECZNY ŁOWCA
- KOREAŃSKA MASAKRA LALKĄ MECHANICZNĄ
- WŁADCA PIERSI
- KOT LEONARDA
- MIĘDZY SŁOWIKAMI

użytkownik usunięty
OLO78

O...OLO, wspaniałe tytuły...klasyka polskiego kina międzywojennego...
I cóz...jeśli ma być horror i komeida w jednym, to polecam mecz Polska-Ekwador, gdzie Janas gra rolę Legalnej Blondynki...niesamowicie emocjonujące...

Snaga_Przeklety

Zajefa fajny to jest "Jabłka Adama". Pizdro /!\

Snaga_Przeklety

A JA POLECAM KAŻDY FILM Z CHARAKTERYSTYCZNYM AKTOREM - THOMAS ROSALES JR.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!

Dobry_2

...od Thomasa Rosalesa Jr. wolę jego jakże charakterystycznego syna Gilberta Rosalesa...

Snaga_Przeklety

To tego Gilberta coś gryzło w jakimś filmie?

użytkownik usunięty
OLO78

nie...tamten to było Gilbert Di Caprio...Caprio tak jak sok...

...tak jak "Sok z żuka" ??????
Gilbert Di Karpio był nieślubnym synem Lady D. (bez prawa do tronu)..

użytkownik usunięty
Snaga_Przeklety

Film z Reese Witherspoon, komedia, z 2005, "jak w niebie". Filmu nie oglądałam, ale czytałam książkę i widziałam zwiastun ;)
Książka interesująca, zwiastun ciekawy ;)
Pzdr ;)

użytkownik usunięty
Snaga_Przeklety

Co się dzieje - wszystkie stare tematy Snagi nagle na wierzchu. Spisek jakiś?