Witam. Mam pytanko. w jakim filmie bohater musial wybierac pomiedzy dobrem a dobrem ? poki co mam tylko spidermana...
prosze o pomoc i pozdrawiam
Może Van Helsing - gdy się zamieniał w wilkołaka, i musiał wybierać między dobrą a złą stroną swej natury.
o qrde... prawie każdy bohater sie tu nadaje. lol co za pytanie. a przyklad ze spidermanem jest kiepski :p bo kto pisze o takim filmie w pracy?
na podstawie ksiązki został nakręcony film pt:Antygona jeśli jeszcze jej nie czytałeś to będzie ona twoja lektórą!!!Główna bohaterka musi wybrać między dobrem a złem i rzadna z decyzji nie będzie dobra postanawia ona pogrzebać ciało zdrajcy- sowojego brata pomoimo iż król zabronił tego robić!Stawrza tym samym konflikt tragiczny(czyli taki w który bez względu na podjęte decyzje każda będzie niesłuszna i doprowadzi do tragedii)Zostaje za to skazana na śmierć ale moim zdaniem każdy postąpił by tak samo i nie zostawił ciała kogoś bliskiego bez pochówku aby rozszarpały je sępy!Z drugiej jednak strony wiedziała co ją czeka za pochowanie ciała zdrajcy!!Wybierała między dobrem-pochowaniem ciała brata a złem-wyrokiem śmierci dla siebie!Możesz również napisać o filmie pt:"My dzieci z dworca Zoo"gdzie główni bochaterowie a są nimi nastolatkowie popadają w narkomanie i również muszą wybierać między złem-uzależniającymi i prowadzącymi do śmierci narkotykami a dobrem-swoim zdrowiem i życiem gdzyz patrzą jak staczaja sie ich równieśnicy,którzy po przedawkowaniu umieraja!Jest jeszcze dużo takich przykładów jeśli kiedykolwiek będziesz potrzebował pomocy napisz: motylic@wp.pl
Pod to się rzeczywiście da prawie każdy film podciągnąć...
A co myślisz o "Gwiezdnych wojnach"? Tam mamy najbardziej klasyczny konflikt pomiędzy Jasną i Ciemną Stroną Mocy...
Pozdrawiam!
Żeczywiście temat może, bo atek gdy bochater mósi wybrać między dobrem (kozyścią dlan siebie) a dobrem dla innych ( najczesiej poświecając się)jet mnustwo, prawie wszyscy superbochaterowie komiksowi ale lepiej omijać takie watki w wypracowniach z polskiego, polecam "Waleczne serce", "Efekt motyla", "Czas apkalipsy "jeżeli jako dober uznamy posłuszenistwo wobec przełożonych (podobnie jak w przytaczanej "Antygonie") dotego jest to film na podsatwie wspaniałej książki "jądro ciemności"(dość luźna interpretacja), jest jeszcze "Pasja" na podstwie Ewangeli:), idealny przykład jeżeli twoja nuczycielka jest mocno wierząca:), "Nędznicy" równiez na podstawie książki (Hugo), "Krytyczna terapia". Nakiedy to ma być napisane?