POZDRAWIAM WSZYSTKICH FORUMOWICZÓW
Już lata całe temu miałem okazje oglądać jeszcze na VHS pewną komedie niestety ponowna próba wypożyczenia tego filmu nie powidła się, bo kasta została zniszczona i w żaden sposób nie potrafię przypomnieć sobie jej tytułu a była to naprawdę niezła komedia. Ponieważ oglądałem ją już bardzo dawno temu wiec opisze najdokładniej jak tylko umiem.
W roli głównej występuje czarnoskóry policjant. Jako ojciec rodziny dochodzi do wniosku ze pieniądze, które zarabia nie wystarczą na wykształcenie dzieci godne życie itp., Więc zaczyna myśleć, że jeśli zginie rodzina dostanie policyjna odprawę, ale okazuje się, że musi zginać na służbie podczas akcji żeby honorarium dla jego rodziny było znaczne. Więc przy każdej nadarzającej się okazji łapania złodziei i przestępców ryzykuje ile tylko się da, podejmuje się najbardziej karkołomnych wyczynów, aby tylko zginąć na służbie czasami nawet gestami zachęca złodzieja żeby do niego strzelił, na ten widok wszyscy baranieją i się poddają lub dzięki śmiałym akcjom dokonuje aresztowań. O ile pamiętam policjant przeżył zebrał mnóstwo odznaczeń i jakoś się tam to poukładało.
To jest chyba najdokładniejszy opis, jaki tylko potrafię teraz napisać, bo tyle pamiętam, ale pamiętam też, że była to świetna komedia. Z góry dziękuję z pomoc w identyfikacji tego filmu.
Odnalazłem ten film wreszcie to SHORT TIME nie wiem skąd mi się tam wziął czarnoskóry policjant pewnie skojarzyłem siła woli z Danym Gloverem ale cóż nie będę prostował swojego opisu tu podaje linka do tego filmu http://www.filmweb.pl/Wy%c5%9bcig+z+czasem+1990+o+filmie,Film,id=122687 i jeśli ktoś kiedyś przeczyta tego starego posta to powiem jedno film dostępny tylko na VHS przeważnie są to zajechane kasety i szukałem tego od lat jak już odszukałem co to za tytuł to są one w sieciach VIEOWORLD za 1.50gr i nie żałuję czasu na poszukiwania NAPRAWDE WARTO ŚWIETNA KOMEDIA mimo że ciut stara ale lepsze niż większość dziśiejszych robionych na efekty specjalne filmów chyba postaram sie odkupić tą kasetę i utrwalić to potem na DVD mimo kiepskiej jakości.