Czy ktoś z Was zrobił cos co uznał by za PIEKNE? Czy nasze pokolenie jest do tego zdolne jeszcze? Cierpie na brak piekna dookoła - słucha się dobrej poruszajacej MUZY, ogląda się podobny film, czyta książkę i chciało by się coś PIĘKNEGO zrobić i ...
szarość...

calebth

skad w naszych czasach wzial sie taki romantyk ? pomyliles epoki ?

maku_3

Czy ja wiem - że niby pomylilem hmm. Wiesz stary se wyobraź "góry i żywiec (piwo) i kobieta i zachód słońca i koleś (Ty,ja lub ktos tam w miejsce kolesia) okroszone gorskim powietrzem i otulone lasem" hehe to nie romantyzm to poprostu jest PIĘKNE :) Pozdro a ja jak joz wspominalem tam nizej ide spac :)

calebth

Jaka szarość? Chyba masz depresję obejrzyj sobie dobry film spotkaj z przyjaciółmi.
A co do tworzenia piękna to mi się czasem udaje dośc ładny obraz namalować czyli jednak wciąż ludzie tworzą ładne "rzeczy" ;)

============================== =====
(http://www.thugge.webpark.pl)

thugge

He stary wiesz szarosc jest lub moze byc na roznych plaszczyznach. dobry film powiadasz no ostatnio np. Crash (misto gniewu), i co i szarosc + gnusność dobijajaca ludzkosc okraszona ... sam niewiem czym (moze dlatego ze juz puzno). Obrazy powiadasz no to stary ŁAPA dla Ciebie masz sie gdzie wyzyc ale nie kazdy i uzyles słowa ŁADNE a ja tu o pieknie stary PIĘKNO tak jak muzyka Macy Gray lub Ostatni Mochikanin lub narodziny dziecka, tego nie da sie od tak po prostu zrobic. Po obejzeniu jakiegos POWER filma nie bieze Ciebie uczucie "qrcze cos bym se tak fajno zmajstrowal coby dusza w radosci zaskwierczala" heheh. Ok nie mace juz se ide POZDRO i nie przestawaj twozyc ...

calebth

a ja go rozumie :) i ciesze sie, że znalazł sie chociaż jeden romantyk w tej epoce. to raczej depresja nie jest, bo ja jestem szczęśliwa: mam fajnych przyjaciół i tego jedynego ;) jednym słowem: nie narzekam. ale jednak czasem odczuwa się jakiś niedosyt, bo chciało by się coś pięknego zrobić... tylko co? thugge gratuluję pięknych obrazów :) no ale widzisz... nie każdy ma talent :( pozdrawiam

kasia

a ja nie rozumiem, dlaczego to znalazło się w dziale filmy !!!!!!!!

BelaLugosi

BelaLuqosi! Jedyne wytłumaczenie tego faktu widzę w tym, że jest to takie metafizyczne przesłanie, abyśmy nie wlepiali się w monitor, tylko wzieli się w garść - i nakręcili jakiś piękny film.
I wszystko jasne.
P.S. calebth, jeśli przeszkadza Ci szarość, to zmień skórę z "Fresh" na "6 lat" - będzie bordowo! Pozdrowionka!

Woyciesz

Woycieszu pomysl a wrecz w ideeee mozna by to obrucic cos zekł Waćpan. Niemam juz sily pisac bo puzno i zimno jak to juz powtarzalem wiec krotko bedzie moze innym razem zuzyje troszki wiecej elokwencji jezeli ja w ogule posiadam no i sprawdze bledy ktorych popelniam tysiace :) Ale to nie bedzie tym razem Pozdrówki przyjolem i odzdrawiam a nawet dodam milego zycia i slonca w glowie czy cos takiego heheh (no teraz to juz mi bije)

BelaLugosi

A to bardzo mi przykro....

(Może dlatego, że jest pierwszy?)

Oshin

No nic nie rozumiem - co że pierwszy? Przykro z jakiego powodu?
Hmm...zimno - spac chyba pójde ...

BelaLugosi

No tak i masz takie prawo Bellalugosi. Otóz dlatego bo film to sztuka (przynajmniej jakas ich czesc :)), a jak wiemy sztuka potrafi być piekna i wrecz powinna :). Mnie naszlo do postawienia tego tematu po obejzeniu filmu :) heheh Moge podać tez inne wytlumaczenie dlatego bo ot poprostu :) Heehee Pozdrawiam i polecam mniej schematowosci bo to do gnusnosci prowadzic moze :)

kasia

Otuz droga Kasio - ja dziekuję Tobie za nutke zrozumienia w moja strone. Toz to właśnie o to mnie chodzi. Ja tez mam przyjaciół wielu a znajomych wrecz mnogo, serce moje i dusza potrafja kochac woń,audio,wideo,cialo i inne wszelakie piekno ale czasem czegos brak i nie trzeba miec dola czy depresji by odczowac ten brak bo nie odczowac go to chyba nudno no nie? :)
Niech aniołki kolorkow w zycie wiecej Tobie wniosa PozdróFki ze zjawiskowego Wrocławia :)

calebth

Jak to miło być rozumianym przez kogoś :) dzięki za aniołki :P
podrawiam

ps. Wrocław może zjawiskowy ale "Katowice miasto jedno na 100" ;)

kasia

Prawdą jest i też :) i dlatego kawał (przez niektórych zwany dowcipem) dla tych co lubia katowice:
"-Leży mucha na plecach i macha nóżkami
-Przylatuje druga i pyta, co tam tutaj u Ciebie - aerobik?
-Nie MUCHOZOL"
:)

calebth

hehehehe :) aaa bo wszyscy myślą że w katowicach to tylko syf a ja sobie mieszkam w miłej dzielnicy - podlesiu i jak sama nazwa wskazuje wokół jest las i czasem se sarenki wychodzą :) (jedna to nawet na ulice wyskoczyła i ją rozjechało:().a kolege dzik gonił, ale to już inna historia... i wogóle żadnych bloków, same domki, cisza, spokój, wszyscy sie znają. sklepy są: biedronka, żabka :).mi sie tu podoba :).we wrocławiu byłam i też mi sie podobało a szczególnie zoo :D.ale moich katowic bym nie zamieniła na żadne inne miasto.ten piękny "spodek" :P.no i ta śląsko gwara.heheh taki mój lokalny patriotyzm... troche zboczyliśmy z tematu ale w sumie wg mnie katowice są PIĘKNE :) pozdrawiam