Jakie filmy produkcji polskiej XXI wieku kochacie, podziwiacie, uwielbiacie? Ja uwielbiam Pianistę, a wy?

amm_

ostatnio to mi tez chyba "pianista" podobal sie z filmow polskich najbardziej

stysiek

Tak "Pianista", bardzo dobry. Chociaż taki powolny sposób narracji miał... Troszkę mnie to drażniło...

Albertino

Chociaż narracja była powolna, co zresztą mi się podobało, ilm był świetny!

amm_

Bez dwoch zdan jednym z najlepszych polskich filmow ostatnich lat jest "SYMETRIA" - jakis chyba niedoceniany ten film jest .

Ja tam "Pianisty" do polskich filmow nie zaliczam heheheh

Lookasz

Dlaczego?!?! Polski reżyser, Polska obsada, a na dodadatek miejsce realizacji - także Polska... Tutaj zagraniczne są tylko wyjątki... Producent, pieniądze i Adrien Brody...

Albertino

..Adrien Brody!!!! Świetny aktor (nawiasem mówiąc w Osadzie tylko jego gra mi się podobała).

Lookasz

Symetrii nie oglądałem. I szczerze mówiąc nie żałuję.

amm_

Bez dwóch zdań "Pianista":D
Ktoś napisał, że "Pianista" raczej nie jest polskim filmem, czemu?
Reżyser jest pochodzenia polskiego, a to najważniejsze!!:D

Pijana_powietrzem

Zdecydowanie dwa filmy: Zmruż oczy i Symetria !!!
Diametralnie rozne filmy, jednak i jeden i drugi obejrzalem pare razy, a skoro chcialem do nich wracac to musialy miec to cos ;) polecam

kom_de_lellias

Może kiedyś je zobacze... Narazie nie mam ochoty...

amm_

Nie pamietam z ktorego to roku film..ale mi sie podobal: "Tam i z powrotem" z Gajosem i Fryczem... Pianista tez calkiem niezly! pozdrawiam

amm_

W ostatnich latach tylko "Pianista" i " Dzień Świra" według mnie były oglądalne :]

K_i_k_u_c_h_i_y_o

zgadzam się z poprzednią wypowiedzią...tylko bym kolejność zmienił, dla mnie jest to rewelacyjny "dzień świra"(który znacznie podbudował nasze kino w moich oczach) później "pianista" i z tego co sobie przypominam to jeszcze "edi"..natomiast jak dla mnie, to fatalnie wypadają wszystkie nasze rodzime filmy na podstawie książek i lektur szkolnych :| co z tego, że kasy dużo zbierają- jak na tą kase robią w większości(i to dużej!) szkoły...

użytkownik usunięty
amm_

Wg mnie "Pianista". Chociaż faktycznie pozostaje pytanie , na ile to był polski film, bo to, że polski reżyser, część ekipy i aktorzy w większości drugoplanowi, to jeszcze o niczym nie świadczy.

Świadcy, świadczy. Pianista to POLSKI film!!!!!!!

amm_

Świadcy, świadczy. Pianista to POLSKI film!!!!!!!

amm_

Ciało!
Ten zdecydowanie o klase przewyższa reszte.
no i mam sentymencik do Wtorku z Kukizem

amm_

Ciało!

amm_

Ciało!

PietkaDjinn

KiNiA - Litości! Reżyser PIANISTy to Polak nie "polskiego pochodzenia".

A tera meryto) Nie wnikając czy to polski film czy nie (by the way: żeby to rozstrzygnąć należy sprecyzować kryterium oceny - wg czego? jeśli budżetu (czyli produ(centa)) = niepolski, jeśli obsady i reżysera = polski itd. drogie dzieci!) ..nie dorównuje np. ZMRUŻ OCZY, jak słusznie ktoś to zauważył