Kiedyś już szukałem, ale w sumie bezskutecznie. Być może był to odcinek "Ed, Edd and Eddy" albo jakieś innej kreskówki. To będzie bardzo trudne, bo pamiętam tylko jedną scenę. Trzej bohaterowie idą sobie gdzieś i nagle jeden stwierdza: "Jak to dobrze, że wynaleziono światło" (mogli iść przez las z pochodniami, ale to może być już moja wyobraźnia) a drugi (słynący z głupoty): "No tak. Bo do dziś oglądalibyśmy telewizję przy świecach". Ktoś stwierdził: "On nigdy nie jest zbyt mądry". Niestety w żadnej bazie cytatów nie znajduję tego tekstu, a to w sumie popularny kawał-suchar swego czasu był.
Oglądałem wieki temu, jeszcze jak chodziłem do podstawówki - czyli między 1999 a 2002 prawdopodobnie i jestem prawie pewny, że był to Polsat albo TV4, bo leciało to w jakimś paśmie, na którym leciał "Kot Eek" i "Świat według Bobby'ego" czy jak to tam się zwie. Styl animacji też był bardzo podobny i bajka na pewno była dubbingowana. Co więcej - oglądałem to na pewno dość często, bo opowiadałem to na drugi albo trzeci dzień swojemu koledze.