Witajcie ! Wiem, że niektórzy z was mogli doświadczyć tego co i ja więc może - jakimś cudem - znajdzie się ktoś kto będzie pamiętał tytuł.
Animacja była dość surowa - wręcz niektórzy mogliby powiedzieć niedokończona.
Fabuła była o świnkach (nie pamiętam ilu). Świnki z tobołkiem opuszczają farmę w poszukiwaniu przygody (?) W końcu zostają złapane i uwięzione a głównym punktem fabuły jest to, że starają się wydostać. Do domu wraca tylko jedna.
To jest dosłownie wszystko co pamiętam, ale wystarczyło żeby straumatyzować moją siostrę, która ma awersje do świń do dziś :D Niemniej - jeśli ktoś z was wie co to mogło być, to świetnie! Aha - może to ważne. Film raczej był z tych tańszych bo kaseta była kupiona w markecie w koszach wyprzedażowych w Realu albo innym takim przybytku :D
Mniej więcej kiedy oglądałeś? I w jakim języku a jak polski dubbing był, czy pamiętasz kraj pochodzenia filmu?
Oglądne było na początku 2000 ale dokładnie roku nie podam. Jeśli chodzi o ścieżkę dźwiękową to też średnio - Kraj pochodzenia też, bo wtedy sam bym znalazł pewnie. Grzebałem za tym solidnie natomiast przy tych zdawkocyh informacjach jedyna szansa, to że ktoś pamięta te sceny.
Sprawdź jeszcze "The 3 Little Pigs: The Movie" (1996) - było wydane na VHS.
"Forced to leave the farm where they lived with their friends, The Three Little Pigs move to the woods. There, we follow their adventures as they build their homes, play, dance, adapt to their new environment and avert the fearsome wolf. For the first time ever, this timeless tale is presented in a full-length animated feature combining emotion, suspense, tenderness and humor to captivate children of all ages."
Właśnie myślałem, że to może być coś tego typu, ale patrząc na fabułę to była to co najwyżej jakaś wariacja nt. Trzech świnek - w końcu one się kończą dobrze zawsze, a u mnie wróciła jedna ;/
Dzięki że się spytałaś ... szukając twojej animacji trafiłem na "Opowieści dziwnej treści: 3 świnki " ... obejrzę sobie, a tobie życzę powodzenia w poszukiwaniach :) Może sobie przypomnisz, że to była bajka czytanka pomalowana twoimi świecowymi kredkami, którą mama czytała twojej siostrze? Jeśli jednak to faktycznie były czasy VHS (one nadal są tylko kiedyś kasety były tańsze i w każdym mieście były punkty serwisowe magnetowidów), to wpisz w google "old animation 3 pigs vhs" lub "4 kids 3 pigs vhs" lub "bajka 3 świnki vhs" kliknij GRAFIKA i po okładkach kaset może szybciej znajdziesz :) serdecznie pozdrawiam
Tak też szukałem, ale bądźmy szczerzy - Okładki czasem miały tyle wspólnego z samym filmem co nic - zwłaszcza u nas.
Narzędzie ai podpowiada: "The Secret Adventures of the Pigs" / „Die Abenteuer der Schweinchen Rüssel”
Niemiecka produkcja, dziwna i miejscami przerażająca
Jest wątek ucieczki, więzienia i śmierci
Bardzo pasuje do opisu: świnki, przygoda, smutny finał
W Polsce wydawane na tanich kasetach — często z zupełnie innymi okładkami
Dla wielu traumatyczna
Zerknij na intro tej bajki na YouTube:
"Die Abenteuer der Schweinchen Rüssel intro"
Zobacz, czy kreska i klimat coś Ci przypomina.