Jakich filmów najchętniej chcielibyście zobaczyć kontynuacje, remake albo reebot?

SLU_GANG

Park jurajski, Adrenaliny, Aliena (byle była dobrą częścią), Van Helsinga, Teda, Borata, Turniej, Dziewczyna z tatuażem.

movies_2

moim zdaniem remake to już nie jest to więc sobie daruję

SLU_GANG

Remake Bastiona z 1994 , książka Kinga była genialna a film zrobili daremny że nie potrafiłem go obejrzeć do końca.

SLU_GANG

Remake:
Golem z 1920 ;).
Reboot:
Godzilla- która akurat jest w produkcji, ale bardzo bym chciał ją zobaczyć.
Sequel:
Freddy vs Jason- żeby tym razem było by więcej grozy i ewentualnie nowy "zawodnik" (ja liczył bym na Asha z Martwego zła)
Koszmar z ulicy wiązów- z Robertem Englundem w roli Freddyego. Facet jest już po 60, ale ten i tak nie przeszkadzał by w przypadku takiej roli. Wręcz przeciwnie, facet był by jeszcze brzydszy ;).
Obcy kontra Predator- jedynka i dwójka były słabe, ale marka posiada świetny potencjał i liczę na to, że w końcu ktoś to zrobi jak należy.
Planeta małp- moim zdaniem świetny reebot z 2011 potrzebuje dobrego sequelu.

szmyrgiel

Koszmar z ulicy wiązów chyba żartujesz a widziałeś ten z 2010 chciałbyś powtórki bo ja nie

mk111

A czy przeczytałeś do końca moją wypowiedź? Z Englundem, a nie z marnym Haleyem.

szmyrgiel

chodzi mi o remake filmu zobacz stary a nowy który lepszy dla mnie ten z lat 80 po co psuć coś dobrego i robiąc remake

mk111

A czy przeczytałeś dokładnie moją wypowiedź? Żaden remake, tylko sequel i to z Englundem! A w przypadku serii Koszmar z ulicy Wiązów większość sequeli wypadła wyjątkowo dobrze na tle innych slasherów (nawet zniesławiony Freddy nie żyje mi się podobał).

szmyrgiel

Przypomniało mi się coś jeszcze:
Remake:
Wiedźmin- najlepiej, żeby zabrało się za to Hollywood i ktoś, kto doskonale rozumie klimat Sapkowskiego.
Sequel/Prequel/Reebot:
Gremliny Rozrabiają: Wiem, że jest niemal że w 100% pewne, że stworki będą w technice CGI, no ale jeżeli zrobi to ktoś wystarczająco umiejętnie...

SLU_GANG

Reboot czyli restart: Kongo, Linia czasu, Winnetou.

SLU_GANG

Reboot:
-X-men (bo obecne filmy są okropnie nudne)
-The Clone Wars
-Andromeda
-Miecz prawdy
-Lochy i smoki

Ramake
-nieśmiertelny (ale z zachowaniem oryginalnej muzyki i oryginalnego klimatu)
-Planeta małp
-Wiedźmin

SLU_GANG

kontynuacje
przede wszystkim dokończenie serii
2061: Odyssey Three
3001: The Final Odyssey
pytanie tylko który reżyser był by w stanie ogarnąć te projekty jak należy

kolejna części Indiana Jones na postawie and the Fate of Atlantis albo Infernal machine

Hellboy 3
Afro Samurai 3
Kolejny film o Riddicku.
28 miesięcy później
Tron 3
RocknRolla (the Real RocknRolla)
Może jeszcze jakaś historia ze śródziemia pod wodzą Petera Jacksona

Kiler 3 cześć :D

parę produkcji w koncepcji R-rated bo zasługują
kolejny Wolverine
Predator
Alien /Prometheus
Dredd
Spawn
Blade

Może by tak Lobo zawitał na duży ekran.

Remake
Dragon Ball ale wykonany/nadzorowany przez Japończyków
Mortal Kombat - w stylu Rebirth/czy pierwszego sezonu Legacy.

reboot ewentualnie prequel
Tomb Raider - może na postawie the last revelation

Ekranizacja serii Fundacja Asimova
Może też ekranizacją jakiejś Polskiej książki by się przydała jeno po amerykańsku ale wybór trudny coś historycznego lub SF

użytkownik usunięty
SLU_GANG

Wstręt, Twarze na sprzedaż, Karnawał dusz.
W ogóle chciałabym zobaczyć remake większości thrillerów z lat 1945 - 1970, a zwłaszcza tych czarno-białych.

SLU_GANG

chciałbym zobaczyć film zrealizowany na podstawie gry Resident Evil 4 - dokładnie na podstawie gry