Ja chce aby Rio Bravo było w top 100...ludzie głosujcie!!!
Przecież każdy słyszał o Rio Bravo...to wstyd że na takiej liscie nie ma tego filmu...coś tu trzeba zmienić...jest jeszcze kilka tytułów które spokojnie górowały by na top 100...
Podejrzewam reakcję uczuleniową na nagabywanie. Zresztą co to ma znaczyć "Przecież każdy słyszał o Rio Bravo"? Kto oglądał ten powinien głosować. Rio Bravo to piękne kino, ale chyba już za bardzo trąci myszką, żeby tutaj zebrało 1000 głosów.
Rio Bravo trąci myszką?!
błyskotliwe i dowcipne dialogi, świetne aktorstwo, niezła akcja + piosenka 'My rifle, my pony and me' Deana Martina...
ale nie o to chodzi...przecież tam są starsze filmy (Casablanca, 12 gniewnych ludzi) a dają w pierwszej 10 taki film jak 'Skazani na Shawshank'...pffff...no dobra dobry film ale bez przasady...proponuje o jakąs modyfiakcje w stosunku do Top 100
Kocham ten fragment z piosenką :) To jest kino z wielką klasą, ale dzisiejsi, zwłaszcza młodsi widzowie niekoniecznie ją dostrzegą. Nie da się ukryć, że film mam swoje lata, inna narracja, inny montaż, inny typ bohatera. Właściwie to pochodzi jeszcze z tego idealistycznego okresu z jasnym podziałem na dobro i zło. Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do efekciarskiego młodzieżowego kina to zwyczajnie go znudzi. Zresztąna filmwebie wiele pięknych klasyków ma niewiele głosów i niewiele tematów na forach. No może oprócz tych wałkowanych do znudzenia, jak Ojciec Chrzestny...
Moje pytanie było do MPD, ja uwielbiam Rio Bravo, a moja mama była 6 razy w kinie ( kochała się w Rickim Nelsonie)
Mój tata też był na tym kilka razy w kinie. Ale nie kochał się w Rickim Nelsonie ;)