Ja chce aby Rio Bravo było w top 100...ludzie głosujcie!!!
Przecież każdy słyszał o Rio Bravo...to wstyd że na takiej liscie nie ma tego filmu...coś tu trzeba zmienić...jest jeszcze kilka tytułów które spokojnie górowały by na top 100...

Filmweb A. Gortych Spółka komandytowa
Jedi_Knight

dobra ale daje 1

MPD

Dlaczego?

użytkownik usunięty
Lynn

Podejrzewam reakcję uczuleniową na nagabywanie. Zresztą co to ma znaczyć "Przecież każdy słyszał o Rio Bravo"? Kto oglądał ten powinien głosować. Rio Bravo to piękne kino, ale chyba już za bardzo trąci myszką, żeby tutaj zebrało 1000 głosów.

Rio Bravo trąci myszką?!
błyskotliwe i dowcipne dialogi, świetne aktorstwo, niezła akcja + piosenka 'My rifle, my pony and me' Deana Martina...
ale nie o to chodzi...przecież tam są starsze filmy (Casablanca, 12 gniewnych ludzi) a dają w pierwszej 10 taki film jak 'Skazani na Shawshank'...pffff...no dobra dobry film ale bez przasady...proponuje o jakąs modyfiakcje w stosunku do Top 100

użytkownik usunięty
Jedi_Knight

Kocham ten fragment z piosenką :) To jest kino z wielką klasą, ale dzisiejsi, zwłaszcza młodsi widzowie niekoniecznie ją dostrzegą. Nie da się ukryć, że film mam swoje lata, inna narracja, inny montaż, inny typ bohatera. Właściwie to pochodzi jeszcze z tego idealistycznego okresu z jasnym podziałem na dobro i zło. Jeśli ktoś jest przyzwyczajony do efekciarskiego młodzieżowego kina to zwyczajnie go znudzi. Zresztąna filmwebie wiele pięknych klasyków ma niewiele głosów i niewiele tematów na forach. No może oprócz tych wałkowanych do znudzenia, jak Ojciec Chrzestny...

Jedi_Knight

Moje pytanie było do MPD, ja uwielbiam Rio Bravo, a moja mama była 6 razy w kinie ( kochała się w Rickim Nelsonie)

użytkownik usunięty
Lynn

Mój tata też był na tym kilka razy w kinie. Ale nie kochał się w Rickim Nelsonie ;)

Ja też uwielbiam ten film, ale chyba jeszcze bardziej lubię El Dorado.

Justyna_0288

w El Dorado nie ma Deana Martina...choc Robert Mitchum nie jest zły ale Dean Martin to Dean Martin
więc głosujcie na ten film...dawać 10!